Перенесення робочих днів 2022: на що звернути увагу закупівельникам

Перенесення робочих днів 2022: на що звернути увагу закупівельникам

26 серпня Уряд ухвалив розпорядження про перенесення робочих днів у 2022 році. Керівники підприємств, установ та організацій, в яких встановлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу та неділю, зможуть наступного року перенести робочі дні з:

  • понеділка 7 березня на суботу 12 березня;
  • понеділка 27 червня на суботу 2 липня.

Спеціальний режим роботи банків і їхніх установ у ці дні визначатиме НБУ.

Тобто у 2022 році українці двічі матимуть по 4 вихідні дні поспіль:

  • на Міжнародний жіночий день — з суботи 5 березня по вівторок 8 березня;
  • на День Конституції — з суботи 25 червня по вівторок 28 червня.

Фахівець з публічних закупівель — 2022

Як перенесення вплине на роботу закупівельників?

Закупівельники строки для оприлюднення інформації про закупівлю та проведення закупівлі розраховують в робочих або календарних днях. Тож перенесення робочих днів може подовжити тривалість окремих етапів закупівлі.

Приміром, у спрощеній закупівлі строки визначають в робочих днях. Тому, коли робочі дні перенесуть, щоб замовник задовольнив потребу за спрощеною закупівлею, слід розраховувати на довший строк.

⭐️ Строки оприлюднення інформації про закупівлю

Тобто, якщо 5, 6, 7, 8 березня вихідні, то етапи спрощеної закупівлі, на які ці дні припадуть, триватимуть довше на 4 календарних дні. Зважайте на це у своїй роботі.

Нагадаємо, що розпорядження КМУ — це рекомендація для роботодавців. Остаточне рішення про перенесення робочих днів керівник прийматиме самостійно.

Джерело: Урядовий портал

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
3995

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
703

Підвищення кваліфікації держслужбовців, які відповідають за публічні закупівлі

У межах виконання Стратегії реформування системи публічних закупівель на 2024–2026 роки НАДС затвердило Типову загальну професійну (сертифікатну) програму підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за здійснення публічних закупівель
618

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді