КМУ затвердив перелік перших проєктів відновлення

Кабінет Міністрів України затвердив перелік перших проєктів, які отримають фінансування з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф (Фонд ліквідації)
Отримайте безплатний доступ на цілу добу

На реалізацію проєктів з Фонду ліквідації буде виділено 6,6 мільярда гривень

До переліку перших місцевих проєктів відновлення, що фінансуватимуться за рахунок коштів Фонду ліквідації, увійшли 159 проєктів у Житомирській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

Серед затверджених проєктів:

  • будівництво (капремонт, реконструкція) та аварійно-відновлювальні роботи багатоквартирних будинків, медичних закладів, шкіл та дитячих садків, об’єктів комунальної інфраструктури;
  • будівництво захисних споруд цивільного захисту тощо.

«На сьогодні Фонд ліквідації - це перший державний інструмент відновлення, в основі якого логіка цифрового управління. Так, наприклад, процес подачі проєктів регіональною та місцевою владою здійснюється через галузеву систему на базі платформи DREAM. А вже сам відбір проєктів відбувається згідно з автоматизованою методологією пріоритезації, в основі якої - підхід Світового банку. Цей досвід, з максимальним залученням громад, буде в основі подальшого державного бачення організації процесу відновлення країни», – зазначила заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна. 

Загальна вартість проєктів, поданих на розгляд, становила 17,9 млрд. гривень.

З урахуванням рекомендацій Міжвідомчої робочої групи, першочергово до фінансування затверджено проєкти, які забезпечують первинні потреби громадян та створюють необхідні умови для відновлення нормальної життєдіяльності громад в областях, найбільш постраждалих від повномасштабного вторгнення рф. 

Разом з тим, з переліку проєктів було виключено ті, які, відповідно до зауважень (ДСНС), не відповідають вимогам щодо облаштування сховища цивільного захисту або протирадіаційного укриття. Таким чином було сформовано перший перелік проєктів, які отримують фінансування за рахунок коштів Фонду ліквідації. 

Наступне засідання Міжвідомчої робочої групи з розгляду узагальнених пропозицій заявників щодо виділення коштів Фонду ліквідації заплановане на липень 2023 року.

Джерело: офіційний сайт Мінінфраструктури

На реалізацію проектів з Фонду ліквідації буде виділено 6,6 мільярда гривень. Відповідне розпорядження було ухвалене на засіданні Уряду в п’ятницю. 
До переліку перших місцевих проектів відновлення, що фінансуватимуться за рахунок коштів Фонду ліквідації, увійшли 159 проектів у Житомирській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській та Херсонській областях.
Серед затверджених проектів – будівництво (капремонт, реконструкція) та аварійно-відновлювальні роботи багатоквартирних будинків, медичних закладів, шкіл та дитячих садків, об’єктів комунальної інфраструктури, а також будівництво захисних споруд цивільного захисту тощо.
«На сьогодні Фонд ліквідації - це перший державний інструмент відновлення, в основі якого логіка цифрового управління. Так, наприклад, процес подачі проектів регіональною та місцевою владою здійснюється через галузеву систему на базі платформи DREAM. А вже сам відбір проєктів відбувається згідно з автоматизованою методологією пріоритезації, в основі якої - підхід Світового банку. Цей досвід, з максимальним залученням громад, буде в основі подальшого державного бачення організації процесу відновлення країни», – зазначила заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна. 
Нагадаємо, 12 травня відбулося перше засідання Міжвідомчої робочої групи з розгляду узагальнених пропозицій заявників щодо виділення коштів Фонду ліквідації. Робоча група розглянула 377 пропозицій заявників, узагальнених Житомирською, Закарпатською, Запорізькою, Івано-Франківською, Київською, Львівською, Миколаївською, Одеською, Полтавською, Сумською, Тернопільською, Харківською, Херсонською, Черкаською, Чернігівською та Чернівецькою обласними військовими адміністраціями.
Загальна вартість проектів, поданих на розгляд, становила 17,9 млрд. гривень.
З урахуванням рекомендацій Міжвідомчої робочої групи, першочергово до фінансування затверджено проекти, які забезпечують первинні потреби громадян та створюють необхідні умови для відновлення нормальної життєдіяльності громад в областях, найбільш постраждалих від повномасштабного вторгнення рф. 
Разом з тим, з переліку проектів було виключено ті, які, відповідно до зауважень (ДСНС), не відповідають вимогам щодо облаштування сховища цивільного захисту або протирадіаційного укриття. Таким чином було сформовано перший перелік проєктів, які отримують фінансування за рахунок коштів Фонду ліквідації. 
Наступне засідання Міжвідомчої робочої групи з розгляду узагальнених пропозицій заявників щодо виділення коштів Фонду ліквідації заплановане на липень 2023 року.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт — зразок

На балансі кожного замовника перебуває хоча б один основний засіб. Коли настає час ремонтувати його або списати, необхідно оформити документи. Сьогодні розглянемо дефектний акт. Коли, хто та як має його оформити? Роз’яснення, зразок та бланк для вас — у статті
68464

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
195

Закупівля додаткових робіт

Буває, що в процесі виконання договору підряду виникає потреба у додаткових аналогічних роботах, які не передбачав початковий проєкт та які пов’язані з предметом закупівлі основного договору. Дізнайтеся, як без порушень провести таку закупівлю
517

Як запланувати та провести закупівлю ремонту доріг

Замовникам складно знайти інформацію про закупівлю поточного ремонту доріг. Тому ми зібрали ключові аспекти в одній статті. Що буде предметом закупівлі? Якими законодавчими актами керуватися, коли закуповуєте поточний ремонт доріг? На що звернути увагу, щоб не допустити помилки під час закупівлі ремонту доріг?
11888

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді