Помилково/надміру зараховані кошти Казначейство повертатиме безготівково

Мінфін надіслав до ДРС на погодження доопрацьований проєкт наказу, яким пропонує унести зміни до Порядку повернення (перерахування) коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів.

Свіжі зміни до закупівельного закону: що врахувати

Помилково/надміру зараховані кошти Казначейство повертатиме безготівково

У доопрацьованому проєкті Мінфін визначив терміни:

  • надміру зараховані кошти — сума коштів, що становить позитивну різницю між сумою фактично сплачених коштів та сумою коштів, яку повинен сплатити до відповідного бюджету платник платежів (зборів), що визначені відповідним законодавством (крім платежів (зборів), контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС та органи Держмитслужби) для повного виконання покладеного на нього грошового зобов’язання;
  • помилково зараховані кошти — кошти, що сплачені платником за видом доходів, який не відповідає суті платежу (збору), та/або до невідповідного бюджету.

Також пердбачив, що у процесі повернення коштів:

  • застосовують СДО «Клієнт Казначейства — Казначейство»;
  • проводять обмін електронними документами із застосуванням КЕП між органами, що контролюють справляння надходжень бюджету, органами, які ведуть облік заборгованості в розрізі позичальників, місцевими фінансовими органами, Казначейством та його територіальними органами.

Повертатимуть кошти у національній валюті на рахунки одержувачів коштів, відкриті в банках або Казначействі, вказані:

  • у поданні (висновку, повідомленні) органів, що контролюють справляння надходжень бюджету;
  • заяві платника — у разі повернення судового збору (крім помилково зарахованого).

Готівкою за чеком органу Казначейства чи поштовим переказом через підприємства поштового зв’язку кошти не повертатимуть.

Джерело: лист Мінфіну «Про погодження проєкту регуляторного акта» від 18.08.2021 № 35020-09-5/25851



УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

🔥 Нові зміни в Особливостях №1178 та переліку локалізації: що планує Мінекономіки

До постійних змін закупівельного законодавства щоразу важко адаптуватися. Наразі Мінекономіки напрацювало нову низку змін до Особливостей. На що чекати — дізнайтеся з перших вуст від заступника директора департаменту публічних закупівель, конкурентної політики та гуманітарної сфери Мінекономіки
4154

Головне у червні для закупівельника

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у червні. Це консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі
381

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді