В ніч проти 26 березня 2023 року Україна перейде на літній час

Перехід на зимовий та літній час в Україні відбувається відповідно до постанови КМУ №509 від 13 травня 1996 року «Про порядок обчислення часу на території України».

В ніч проти 26 березня 2023 року Україна перейде на літній час

Отримайте акційну пропопозицію

Отже, 1996 року в Україні на законодавчому рівні закріпили, що зміна часу відбуватиметься двічі на рік:

  • перехід на зимовий час здійснюватиметься в останню неділю жовтня о 04:00 ранку;
  • перехід на на літній час здійснюватиметься в останню неділю березня о 03:00 ночі.

Тож, цієї весни перехід на літній час відбудеться 26 березня 2023 року о 3 (третій) годині за київським часом, шляхом переведення годинникової стрілки на 1 (одну) годину вперед.

Довідково

У 2011 році ВРУ вперше намагалася скасувати переведення годинників, зробивши літній час постійним. Проте цього ж року Верховна Рада скасувала своє рішення.

У 2021 році питання про переведення годинників було порушено знову.

Зокрема, 3 березня 2021 року ВРУ ухвалила в першому читанні законопроєкт №4201 «Про обчислення часу в Україні», однак 19 березня 2021 року за нього проголосували лише 212 народних депутатів. Після цього законопроєкт про скасування переведення стрілок на літній і зимовий час відправили на доопрацювання.

 

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
224

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4217

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4010

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
188

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді