Які вимоги встановлювати в тендерній документації
Основними із рекомендацій є:
• замовникам — удосконалити порядок визначення у тендерній документації вимог до учасників процедур закупівель (зокрема, але не виключно) за кодами класифікації ДК 021:2015: 55510000-8 «Послуги їдалень» 55510000-1 «Кейтерингові послуги», 15800000-6 «Продукти харчування різні»;
• Мінекономіки — внести зміни до Методичних рекомендацій щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти, затверджених наказом Мінекономіки від 30.10.2020 № 2208, з урахуванням зауважень, які АМКУ навів у рекомендаціях.
Мінекономіки пропонує замовникам ознайомитися з рекомендаціями АМКУ та рекомендує врахувати їх при проведенні процедур закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти, зокрема, виважено, з дотриманням законодавства формувати вимоги до предмета закупівлі та потенційних учасників, уникати встановлення надмірних вимог, що ускладнюють участь у закупівлях та штучно обмежують коло потенційних учасників.
Джерело: лист Мінекономіки «Щодо рекомендацій АМКУ» від 12.08.2021 № 3304-04/41046-06
УВАГА!
Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.