ВРУ прийнято у першому читанні важливі для енергетичної галузі законопроєкти

ВРУ 1 грудня 2023 року прийняла два законопроєкти стосовно розвитку енергетичної сфери: №8158 - щодо сертифікації оператора газосховищ та продовження заходів з недопущення банкрутства АТ «Чорноморнафтогаз» та №8172 - про розвиток електрозарядної інфраструктури та електричних транспортних засобів.

Верховна Рада України 1 грудня 2022 року прийняла два законопроєкти стосовно розвитку енергетичної сфери:

  • №8158 - щодо сертифікації оператора газосховищ та продовження заходів з недопущення банкрутства АТ «Чорноморнафтогаз».

    Проєкт Закону спрямований на запровадження та визначення процедури сертифікації операторів газосховищ, надання повноважень Національному регулятору щодо здійснення такої сертифікації, введення понять «графік заповнення газосховищ» та «цільовий рівень заповнення газосховищ», а також продовження до 31 грудня 2025 року чинних заходів з недопущення банкрутства державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз».

    Проєкт Закону встановлює додаткові правові гарантії для запобігання ризику безпеки постачання природного газу та наближає правове регулювання діяльності оператора газосховища та процеси закачування природного газу в газосховища до правових норм, які діють в Європейському Союзі та в Енергетичному Співтоваристві.

  • №8172 - про розвиток електрозарядної інфраструктури та електричних транспортних засобів.

    Законопроєкт спрямований на створення умов для поширення використання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, розвитку інфраструктури зарядних станцій, а також зменшення залежності України від імпорту енергетичних ресурсів та захист довкілля.

    Очікуваними результатами реалізації законопроєкту є зменшення залежності України від імпорту енергетичних ресурсів, розбудова державної політики у сфері автомобільного транспорту за рахунок екологічно чистого транспорту, створення належних умов для розвитку та стимулювання використання в Україні транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

Джерело: офіційний сайт ВРУ

Наталія Заєць консультант з публічних закупівель, канд. екон. наук, Київ
Скористайтеся покроковою інструкцією, щоб провести закупівлю в електронному каталозі із застосуванням запиту пропозицій постачальників за оновленими вимогами Особливостей та Порядку № 822

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
9744

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4118

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13229

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді