АРМА налагоджує співпрацю з провідними криптобіржами світу

Стрімкий розвиток сучасних ІТ-технологій та цифровізація практично усіх сфер суспільного життя вимагають від АРМА активного впровадження новітніх підходів і технологій у сфері виявлення та розшуку активів.

Віртуальні активи, насамперед криптовалюта, все більше використовуютьсят як засіб розрахунку у злочинній діяльності, у тому числі в операціях з метою легалізації та відмивання доходів.

Повномасштабна війна в Україні внесла свої корективи у розвиток ринку криптовалюти у світі. Прагнення великого бізнесу та дрібних приватних інвесторів вигідно вкласти свій капітал збільшило інтерес до віртуальних активів, а отже, і до використання її злочинцями та шахраями.

Зважаючи на актуальні тенденції, в 2022 році АРМА розпочато співпрацю з найбільшими криптовалютними біржами світу щодо обміну інформацією, яка може використовуватися під час виявлення та розшуку активів.

Станом на сьогодні Національне агентство налагодило канали зв’язку та взаємодію з п’ятьма великими криптобіржами, завдяки чому з’явилася можливість отримання ідентифікаційних даних власника криптовалютного гаманця, зокрема:

  • документу, що посвідчує особу;
  • електронної адреси;
  • IP-адреси;
  • назви та ІМЕІ пристрою, з якого здійснюється вхід до облікового запису
    криптовалютної біржі;
  • інформації про проведенні операції;
  • наявності додаткових криптовалютних гаманців та банківських рахунків,
    через які здійснюється поповнення криптовалютних гаманців;
  • номерів рахунків, на які виводяться кошти тощо.

Крім того, взаємодія з криптовалютними біржами дозволяє додатково встановлювати факти існування цифрових і віртуальних активів у фігурантів кримінальних проваджень та сприяє підвищенню ефективності взаємодії з правоохоронними органами щодо надання додаткової інформації для накладення арешту на виявлені криптовалютні активи.

Джерело: офіційний сайт КМУ

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4210

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
9818

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13350

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді