Що робити із локалізацією у публічних закупівлях — інформує Мінекономіки

Мінекономіки нагадало, що законодавчі норми, які з 2022 року строком на 10 років запроваджують вимогу щодо ступеня локалізації в Україні для закупівлі окремих товарів, вартістю від 200 тис. грн, працюють від 14 липня.

Загалом ступінь локалізації виробництва — це показник місцевої складової у собівартості товару, що є предметом закупівлі. Визначає ступінь локалізації самостійно виробник товару, що є предметом закупівлі, а підтверджує її — уповноважений орган у порядку, встановленому КМУ.

Замовники застосовують ступінь локалізації до товарів, перелік яких містить підпункт 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 922. Перелік таких товарів з підтвердженим ступенем локалізації виробництва формує та оприлюднює на своєму вебсайті уповноважений орган.

Уповноважений орган має також моніторити дотримання вимог щодо ступеня локалізації виробництва предметів закупівлі, внесених до переліку товарів з підтвердженим ступенем локалізації виробництва, в порядку, встановленому КМУ.

Наразі такий Порядок перебуває на погодженні із заінтересованими органами.

На що мають зважити замовники ►►►

Джерело: лист Мінекономіки від 21.07.2022 № 3323-04/50717-06

Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами.
Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія
залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку.
Зекономте на передплаті журналу "Держзакупівлі",
а також до експертно-правової системи «Експертус Держзакупівлі».

Обговоріть передплату з вашим менеджером:
0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні) або напишіть у чат. Миру нам.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
703

Запит пропозицій постачальників (запит ціни пропозицій) 2024

Запит пропозицій постачальників замовники вже давно використовують як альтернативу відкритим торгам для закупівлі товарів. За яких умов можна використовувати запит пропозицій постачальників та як діяти на кожному етапі такої закупівлі — розбираємо
35928

Службова записка на закупівлю

У статті розглянемо, у яких випадках складають службову записку на закупівлю. А також надамо зразок такого документа
10311

Інструменти та сервіси для закупівельника

Онлайн-інструменти закупівельника — це калькулятори й пошукові сервіси, які значно спростять вашу професійну рутину. Пропонуємо огляд найбільш затребуваних у закупівельній діяльності
8154

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді