Закупівля газу: зміни в законодавстві

Президент Зеленський підписав закон, що вносить зміни до закупівельного законодавства, дозволяючи купувати Оператору ГТС України природний газ на біржі.

Мінекономіки замінило Порядок визначення предмета закупівлі: нові правила

Закупівля газу: зміни в законодавстві

Відповідна інформація з’явилась на сайті Верховної Ради у четвер, 21 січня.

Треба зазначити, що законопроект №3176 ВРУ ухвалила у другому читанні 2 листопада. Документ тоді підтримали 300 народних депутатів.

На думку авторів закону створення можливостей закупівлі ОГТСУ газу на біржі посприяє підвищенню ліквідності та розвитку оптового ринку короткострокових стандартизованих продуктів під час закупівлі газу для балансування системи.

За матеріалами Dozorro

Закупівля газу: зміни в законодавстві
ОЛЕНА СТЕПАНОВА,директорка ТОВ «СІ БІЗНЕС КОНСАЛТИНГ», Одеса
Які помилки у вимогах щодо аномально низької ціни завадять захиститися від недоброчесного учасника? Як застосувати цей новий інструмент правильно? Які вимоги передбачати в тендерній документації?

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Проектно-кошторисна документація (ПКД)

Проєктно-кошторисна документація — це основний документ в будівництві, що закладає вимоги до об’єкта. Будь-яке будівництво починається з проектування та складання кошторису витрат. Але чи є розробка ПКД окремим предметом закупівлі, чи це частина робіт з будівництва, хто її має замовляти та на підставі якого документа розробляти? Експерт роз’яснює все детально
61484

Предмет закупівлі: порядок визначення

Щоб успішно провести закупівлю, замовнику насамперед потрібно точно визначити предмет закупівлі. Адже від цього залежить і вибір виду закупівлі, і якість закупленого, і уникнення поділу предмета закупівлі, а відповідно — і проблем. Що має знати закупівельник про порядок визначення предмета закупівлі? Як правильно визначити предмет закупівлі, щоб не наразитися на покарання, роз’яснює експерт
28566

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
324

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді