Вдосконалення діяльності АМКУ: Парламент ухвалив проєкт №5431

Верховна Рада України 245-ма голосами підтримала за основу в першому читанні Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету (реєстр. №5431).

✔️ Активувати подарунковий доступ до Вищої Школи Закупівельника

Вдосконалення діяльності АМКУ: Парламент ухвалив проєкт №5431

Доповідаючи з парламентської трибуни під час розгляду законопроєкту одна з авторів проєкта, народна депутатка Роксолана Підласа зазначила, що чинне законодавство залишає порушникам можливості для уникнення відповідальності, а сам Антимонопольний комітет не має достатньої інституційної спроможності та фінансової автономії.

Народна депутатка також зазначила, що автори законопроєкту у процесі його підготовки до другого читання врахують надані до нього зауваження.

У ході підготовки до першого читання вже було відпрацьовано зауваження НАЗК, Держфінмоніторингу та Мін’юсту та напрацьовуємо більш досконалі формулювання, щоб уникнути неоднозначних трактувань після ухвалення законопроєкту в цілому.

Голова АМКУ Ольга Піщанська, коментуючи результати голосування, подякувала народним депутатам за підтримку цього надзвичайно важливого документу. Вона наголосила, що покладена в основу законопроєкту концепція реформи конкуренційного законодавства базується на найкращому світовому досвіді та розроблялася народними депутатами за підтримки міжнародних партнерів.

За матеріалами АМКУ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
8660

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
3201

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
11677

Пов’язані особи в публічних закупівлях 2024

Чи легко встановити, чи пов’язані особи під час тендеру? Не поспішайте відповідати на це запитання. Для початку ознайомтеся з ознаками та прикладами пов’язаних осіб. Вивчіть значущі судові рішеннями та алгоритми дій замовника, у разі встановлення пов’язаності під час проведення закупівлі.
6699

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді