Підвищення кваліфікації закупівельника: 7 запитань на гарячі теми

7 запитань закупівельнику для самоперевіркиНАТАЛІЯ ЗАЄЦЬ — консультантка з публічних закупівель, канд. екон. наук, Київ

7 запитань закупівельнику для самоперевірки

У березні відбувся семінар для закупівельників на тему: «Робота уповноваженої особи: як проводити закупівлі без помилок і порушень».

Тема гаряча, тож захід зібрав багато слухачів, і їх активність приємно вразила. По слідах семінару пропонуємо до Вашої уваги гарячу сімку запитань та відповіді на них консультантки з публічних закупівель, кандидата економічних наук, Наталії Заєць.
  1. Замовник вніс до річного плану інформацію про спрощену закупівлю. Закупівлю не провів, як з’явилася нова потреба за цим кодом і загальна сума тепер перевищує 200 тисяч. Як бути — коригувати внесену до плану позицію чи створювати нову?
  2. Замовник уклав договір про закупівлю за результатами спрощеної закупівлі. Утім один із товарів у специфікації до договору, виявився не потрібним. Замість нього замовник хоче закупити інший товар за цим самим кодом, у цього самого постачальника та в межах суми договору. Чи потрібна якась додаткова угода на зміну специфікації?
  3. У замовника є декілька програм, і щоб їх виконати, слід закупити різні послуги та товари за однаковим кодом ДК 021:2015. Чи можна їх визначити як різні предмети закупівлі? Чи проводити закупівлю з огляду на загальну суму, що перевищує 200 тисяч?
  4. Після того, як замовник оголосив переможця торгів, останній опублікував оновлену цінову пропозицію. Вона відрізняється від тієї, яку містить подана тендерна пропозиція (ТП), та суперечить вимогам тендерної документації (ТД). Як діяти замовнику?
  5. Замовник визначив переможця процедури закупівлі. Однак інший учасник зазначив в ЕСЗ, що таке рішення замовника неправомірне, і довів це у своїй вимозі. Чи може замовник скасувати своє рішення?
  6. Замовник проводив багатолотові відкриті торги. За одним із лотів закупівля відбулася, а за іншими через відсутність учасників — ні. Замовник ухвалив рішення об’єднати ці лоти в один. Вважати цю закупівлю новою чи повторною через відсутність учасників?
  7. Чи вважати дискримінаційною умову з харчування делегації учасників фестивалю — людей з особливими потребами в радіусі 1 км від місця фестивалю?

Ви отримаєте ➡️Навчання у зручному онлайн-форматі ➡️ Відеолекції від провідних експертів ➡️Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.



Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вебінари з публічних закупівель: анонс

Відмічайте у робочому календарі безплатні заходи у сфері публічних закупівель. Реєструйтеся та готуйте свої запитання до лекторів. По закінченню заходу отримаєте сертифікат про пройдене навчання
1452

Курси з тендерних закупівель 2024

Щоб бути кращим у закупівлях і скласти тестування від Мінекономіки, доцільно пройти курси з публічних закупівель. Дізнайтеся, які курси онлайн із закупівель можна пройти й отримати підтвердний сертифікат від юридичного університету
5782

Навчання з публічних закупівель 2024

Навчання уповноважених осіб у сфері публічних закупівель особливо затребуване у 2024 році. Законодавство під час воєнного стану зазнає змін чи не щомісяця, а відповідальність все ж така висока, штрафи «кусючі». Щоб підвищити свою кваліфікацію закупівельника та уникнути «грошових покарань», оберіть онлайн навчання з публічних закупівель, що найбільше відповідає вашим вимогам. Які є варіанти – розповідаємо
20200

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді