Правила оприлюднення інформації про закупівлю зазнали змін

Змінилися вимоги до оприлюднення інформації про закупівлю за умови, якщо вартість закупівлі становить або перевищує 50 тис. грн.

Правила оприлюднення інформації про закупівлю зазнали змін

Докладніше ►►►

За результатами таких закупівель — і тих, коли сторони укладають прямий договір, і тих, які провели за порядком спрощеної закупівлі, — замовник/державний замовник оприлюднює:

  • звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель;
  • договір про закупівлю та всі додатки до нього;
  • зміни до договору.

    Як бачимо, в ЕСЗ тепер потрібно публікувати й інформацію про усі зміни до укладених договорів. І надалі вимогу щодо оприлюднення не застосовують до договорів, які містять інформацію з обмеженим доступом.

    Також зазнали змін строки оприлюднення такої інформації. Тепер чітко передбачене право замовника оприлюднити інформацію одразу після укладення договору. Натомість подовжений граничний строк оприлюднення — не пізніше ніж через 70 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях (раніше було 20 днів).

    Утім у будь-якому випадку рішення, коли саме звітувати про проведену закупівлю, замовник ухвалює самостійно.

    Правила оприлюднення інформації про закупівлю зазнали змін
    Оксана Соколовашеф-редактор
    29 червня суттєво змінилися вимоги до закупівель в умовах воєнного стану за Постановою № 169. Для державних та інших замовників, які закуповують потрібне для відсічі збройній агресії росії, зміни навіть дещо полегшують роботу. Натомість решті замовників доведеться повертатися до конкуретних закупівель. Щоправда, в «полегшеному» вигляді та з правом на виняток. .

    Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи.
    Тримаймо рівень, і крок за кроком наближаймо день нашої Перемоги.
    Тому ми завжди готові підтримати вас та вашу команду.
    Передплатіть журнал "Держзакупівлі" на рік зі знижкою 40%, на півроку - 30%.
    Навчайтеся у Вищій Школі Закупівельника зі знижкою до 100% - деталі за тел.: 0 800 21 12 20!
    Акційний рахунок діє 5 днів, встигнете?

    🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

    Статичний блок для новин

    Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

    Зареєструватися

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    Якими будуть закупівлі у 2023 році — коментар експерта

    Рік війни, 2022-й, був надскладним для закупівельників. Життя і робота під звуки сирен, кардинальні зміни у закупівельному законодавстві, адаптація до нових реалій. Було непросто, проте експерти застерігають, що й надалі перевести дух не вдасться. До чого готуватися закупівельникам у 2023 році та на що перейдуть головні акценти у закупівлях — ділимося
    7053

    Враховуємо санкційні заборони у вимогах до учасників

    Розбираємо санкційні списки України, кого стосуються санкції, чому їх застосовувати, які умови встановити та яка позиція органів контролю щодо врахування санкційних заборон у вимогах до учасників.
    4773

    Закупівля для об’єктів критичної інфраструктури - аналіз експерта

    Як закуповувати для об’єктів критичної інфраструктури? Пояснимо, коли замовник за Постановою № 169 може закупити потрібне за прямим договором, щоб забезпечити функціонування об’єктів критичної інфраструктури.
    6653

    Спрощена закупівля: етапи, строки, особливості

    Етапи, строки та «підводні камені» при проведенні спрощених закупівель у 2022 році роз’яснює експерт. Зверніть увагу на вимоги до закупівель в умовах воєнного стану щодо спрощених закупівель і збережіть цю статтю як дорожню карту для роботи.
    34238

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді