Удосконалений е-підпис: чи прирівнюється до КЕП

Якими мають бути ваші дії, якщо тендерна пропозиція учасника не містить КЕП, а за умовами тендерної документації учасники мали накласти такі підписи на документи?

КЕП у публічних закупівлях: що необхідно знати

Удосконалений е-підпис: чи прирівнюється до КЕП

Колегія АМКУ разом із Мінцифри пояснила чи можна вважати підпис кваліфікованим електронним підписом, якщо під час перевірки електронного підпису на сайті ЦЗО з’являється інформація: тип носія — незахищений; тип підпису — удосконалений.

Мінцифри повідомило: якщо за результатами перевірки електронного підпису чи печатки на сайті ЦЗО з’являється інформація, що тип підпису «удосконалений», то такий підпис не можна вважати кваліфікованим.

Це мають враховувати як замовники під час формування тендерних документацій, так і учасники під час підготовки тендерних пропозицій.
Джерело: офіційний сайт АМКУ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Документи переможця відкритих торгів з Особливостями

Закон України «Про публічні закупівлі» з урахуванням Особливостей № 1178 встановлює окремі вимоги до переможця закупівлі, що замовник має реалізувати у тендерній документації. Пояснимо, які документі та в якому вигляді має надати переможець торгів
4937

Дискримінаційні вимоги в тендерній документації: на що звернути увагу замовнику

Якщо учасник або потенційний учасник поскаржиться до АМКУ на дискримінаційні вимоги у тендерній документації, ваша закупівля затягнеться. Ба більше, її можливо доведеться відмінити. Чого не варто вимагати від учасників, роз’яснимо на прикладах.
3320

24 години на виправлення помилок з урахуванням Постанови № 1178

Після розкриття тендерних пропозицій замовник може виявити в них недоліки та помилки. Закон № 922 з урахуванням Особливостей дозволив учаснику їх виправляти, завдяки так званому «механізму-24», тобто відвів учаснику рівно 24 години на усунення невідповідностей. Що це за невідповідності? У які строки потрібно повідомити учасника про недоліки? Як діяти замовнику в разі невиправлення або несвоєчасного виправлення таких помилок? Відповіді на головні запитання — у статті
11708

Фінансова спроможність закупівлі

Фінансова спроможність — це кваліфікаційний критерій, за допомогою якого замовник може оцінити фінансовий стан компанії як учасника закупівлі. Для цього слід розуміти, хто і як з учасників підтверджує свою фінансову спроможність. Правильно оцінити можливості учасника та звести до мінімуму ризики при укладенні договору допоможе роз’яснення експерта
5218

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді