Стратегія роботи Держаудитслужби до 2024 року: які закупівлі перевірятимуть першочергово?

UA RU

⚡️ За які порушення у закупівлях штрафують аудитори

Держаудитслужба представила стратегію роботи на майбутні періоди

Очільник Державної аудиторської служби Геннадій Пліс оприлюднив стратегією роботи служби на найближчі роки.

Так, згідно з показниками 2020, кількість моніторингів закупівель зросла — їх здійснили 9815. Цей вид діяльності наразі визначений одним із пріоритетних для органу.

Крім цього, аудитори планують:

  • більше уваги приділити закупівлям у сфера будівництва та ІТ;
  • проводити більше оперативних перевірок — їхня тривалість має скоротитися до 10-20 днів.

Держаудитслужба охоплює моніторингами менше 2% закупівель. Оскільки всі тендери осягнути фізично неможливо, аудитори вирішили сконцентруватися на порушеннях, які несуть найбільші фінансові ризики для державного бюджету.

Зокрема, для цього працівники органу хочуть перевіряти насамперед ті закупівлі, де замовники не можуть логічно аргументувати свої потреби саме у такому товарі, послугах або роботах.

Щоб бути впевненими в усіх правових аспектах своїх закупівель долучайтеся до користувачів експертно-правової системи Експертус Держзакупівлі. Ви отримаєте базу рішень практичних робочих ситуацій, точні відповіді на закупівельні запитання будь-якої складності. Зможете брати участь у профільних тематичних вебінарах від експертів і завжди матимете під рукою актуальні зразки документів. Втім, краще самостійно переконайтеся у перевагах Системи.

▶ Отримати подарунковий демо-доступ до Експертус Держзакупівлі ◀

Стратегія роботи Держаудитслужби до 2024 року: які закупівлі перевірятимуть першочергово?

За матеріалами Dozorro

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
2858

Оскарження висновку Держаудитслужби про результати моніторингу закупівель

Після проведення моніторингу закупівель орган Держаудитслужби (далі — орган ДАС) склав висновок про порушення замовником законодавства, а він з цим не згоден? Тоді замовник має право оскаржити таке рішення. Як та у який строк це можна зробити? На що звернути увагу при підготовці доказової бази?
4665

Відповідальність у сфері публічних закупівель

Щоб посадові особи замовників дотримувались закупівельного законодавства, держава встановила штрафи за порушення тендерного законодавства. Хто і за які огріхи нестиме відповідальність, роз'яснюємо у статті
38694

Моніторинг публічних закупівель під час воєнного стану

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель у 2023 році? Аналіз вимог аудиторів допоможе не допускати порушень, коли складаєте тендерну документацію. А розуміння позиції аудиторів, які проводять моніторинг закупівель, знадобиться, коли виправлятимете помилки на етапі проведення моніторингу та захищатиметеся під час оскарження вимоги Державної аудиторської служби
8589

Передбачаймо відповідальність контрагента в договорі

Інколи буває так, що контрагент не виконує своїх зобов’язань за договором. Та замовник міг би цього уникнути, якби правильно підготував проект договору в тендерній документації. Тобто передбачив у ньому відповідальність сторін, якщо ті порушують умови договору. У такому разі у контрагента не виникнуло б і думки не виконати договір
4713

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді