Зміни до проєктно-кошторисної документації: як закуповувати

Зміни до проєктно-кошторисної документації: як закуповувати

Буває, що замовник проводить закупівлю проєктної документації, але з певних причин не розпочинає роботи з будівництва. А буває так, що замовник вимушений зупинити розпочаті роботи, тому що орган вищого рівня припиняє фінансування. Не важливо, через що в цих не виконані роботи з будівництва. Час сплинув, і проєктна документація стає неактуальною. Наприклад тому, що змінилися ціни на будівельні матеріали та роботи, з’явилися нові потреби, проєктні рішення втратили актуальність.

Наслідок у кожній з таких ситуацій один — замовник має внести зміни до проєктної документації. Проконсультуємо, як це зробити, якщо розроблення проєктної документації замовник закупив за результатами тендеру.

Які загальні вимоги врахувати

Як закупити коригування

Любі читачі, команда Експертус Держзакупівлі продовжує працювати
і надавати вам професійну підтримку.
Нагадуємо, що передплатникам
друкованної версії «Держзакупівлі»усі електронні матеріали зараз доступні без обмежень.

У разі, якщо ви читач порталу та вам потрібна консультація експерта
чи детальніша інформаційна підтримка, ви можете передплатити
наш електронний журнал «Держзакупівлі» зі знижкою 50%.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
3995

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
703

Підвищення кваліфікації держслужбовців, які відповідають за публічні закупівлі

У межах виконання Стратегії реформування системи публічних закупівель на 2024–2026 роки НАДС затвердило Типову загальну професійну (сертифікатну) програму підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за здійснення публічних закупівель
618

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді