Як обумовити строк дії договору, укладеного за Постановою № 169

Як обумовити строк дії договору, укладеного за Постановою № 169

Як укладати договір в умовах воєнного часу

Замовник має намір укласти договір про закупівлю з постачальником за Постановою № 169. Як правильно сформулювати у договорі умови про його строк дії?

Постанова № 169, яка визначила порядок оборонних та публічних закупівель в умовах воєнного стану, не містить умов щодо строку дії договорів, укладених за результатами таких закупівель. Важливим у таких договорах є їх негайне виконання, тобто постачальник за договором має в короткі строки виконати конкретне замовлення. Тому замовник має зважати на потребу та актуальність кожної закупівлі на певний строк.

Тож замовник у договорі може сформувати умову про строк дії договору, наприклад, так:

«Договір діє з дати його укладення і до скасування воєнного стану в Україні, оголошеного Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 № 64/2022 та продовженого відповідно до Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» від 14.03.2022 № 133/2022, але не пізніше ніж до 31.12.2022. У частині оплати — до повного виконання сторонами узятих на себе зобов’язань за цим Договором».

Варто також в договорі передбачати умови для його розірвання, коли правовий режим воєнного стану в Україні буде скасований.

Із консультації

«Договір про закупівлю у воєнний час: ураховуємо особливості»

Любі читачі, команда Експертус Держзакупівлі продовжує працювати
і надавати вам професійну підтримку.
Нагадуємо, що передплатникам
друкованної версії «Держзакупівлі»усі електронні матеріали зараз доступні без обмежень.

У разі, якщо ви читач порталу та вам потрібна консультація експерта
чи детальніша інформаційна підтримка, ви можете передплатити
наш електронний журнал «Держзакупівлі» зі знижкою 50%.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Перелік локалізованих товарів

Замовник закуповує товари, перелік яких визначений підпунктом 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцевих положень» Закону № 922, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва у 2024 році дорівнює чи перевищує 20%. Дізнайтеся, які товари належать до переліку
173

Головне у липні для закупівельника

У головному в липні знайдете рішення робочих ситуацій, форми, зразки, довідники, відеороз’яснення — усе, що знадобиться у щоденній роботі. Цього місяця зверніть увагу на складові договірної ціни в ТП та умови збільшення ціни в договорах
1155

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді