Уряд затвердив зміни до переліку лікарських засобів, які закуповуються за бюджетні кошти

Уряд на своєму засіданні, 19.01.2022, прийняв дві Постанови – № 24 і № 37, якими вніс зміни до переліку лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуються на підставі угод щодо закупівлі із спеціалізованими організаціями, які здійснюють закупівлі, за напрямами використання бюджетних коштів у 2019 та 2020 роках.

⚡️ Типові помилки і порушення під час закупівлі ліків в регіонах

Уряд затвердив зміни до переліку лікарських засобів, які закуповуються за бюджетні кошти

  1. Постанова № 24 від 19.01.2022:

Внесено зміни до переліку лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуються на підставі угод щодо закупівлі із спеціалізованими організаціями, які здійснюють закупівлі, за напрямами використання бюджетних коштів у 2020 році, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2020 № 350 «Деякі питання закупівлі лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них, що закуповуються у 2020 році».

Текст Постанови:

«У розділі “Медикаменти для лікування туберкульозу”:

назву розділу викласти в такій редакції:

“Медикаменти для лікування туберкульозу та реагенти для проведення лабораторних досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції для виявлення SARS-CoV-2”;

доповнити розділ підрозділом такого змісту:

“Реагенти для проведення лабораторних досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції для виявлення SARS-CoV-2

Назва медичного виробу

Одиниця виміру

Примітка

Набір реагентів для виявлення РНК коронавірусу 2019-nCoV методом ПЛР

набір

Набір реагентів для екстракції загальної РНК із зразків клітин та тканин

набір

”».

  1. Постанова № 37 від 19.01.2022:

Внесено зміни до переліку лікарських засобів та медичних виробів, які закуповуються на підставі угод щодо закупівлі із спеціалізованими організаціями, які здійснюють закупівлі за напрямами використання бюджетних коштів у 2019 році за програмою «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2019 р. № 255.

Текст Постанови:

«Підрозділ “Лікарські засоби, імунобіологічні препарати для запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом Covid-19, та лікарські засоби для антиретровірусної терапії дорослих, підлітків і дітей” розділу “Хіміотерапевтичні препарати, радіофармпрепарати та препарати супроводу для лікування онкологічних хворих та медичні вироби для запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом Covid-19, лікарські засоби, імунобіологічні препарати для запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом Covid-19, та лікарські засоби для антиретровірусної терапії дорослих, підлітків і дітей” доповнити такою позицією:

“Вакцина проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

флакони, шприци

1 доза, мл”.

».

Джерело: Постанова КМУ № 24 від 19.01.2022, Постанова КМУ № 37 від 19.01.2022



УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на розсилку від порталу «Держзакупівлі» та читайте важливі новини першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
89

Поточний ремонт: код ДК і предмет закупівлі

Визначити код ДК поточного ремонту — складне завдання як для новачків, так і для досвідчених закупівельників. Щоб зробити все правильно, окрім закупівельного, потрібно знати ще й законодавство у сфері будівництва. Як проходить закупівля послуг з поточного ремонту, як визначити код ДК і предмет закупівлі, дізнайтеся зі статті
44176

Перелік локалізованих товарів

Замовник закуповує товари, перелік яких визначений підпунктом 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцевих положень» Закону № 922, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва у 2024 році дорівнює чи перевищує 20%. Дізнайтеся, які товари належать до переліку
173

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді