Розбираємо, що таке «CPV код»

UA RU
Автор
фахівець з публічних закупівель
Якщо розгубилися від вимоги надати CPV-код предмета закупівлі, не варто. Дізнайтеся, що мають на увазі, вживаючи термін «CPV-класифікатор», та як легко знайти код CPV.
Зміст статті:

 


При визначенні предмета закупівлі замовники повинні використовувати Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від 15.04.2020  № 708 «Про затвердження Порядку визначення предмета закупівлі»,  яким встановлено правила визначення замовником предмета закупівлі відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII  із застосуванням показників цифр основного словника національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник», затвердженого наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 23 грудня 2015 року № 1749.

Проте, на практиці часто-густо зустрічається така абревіатура «CPV». Це пов’язано із тим, що Єдиний закупівельний словник згармонізований з європейським закупівельним словником Common Procurement Vocabulary, скорочено CPV.

Предмет закупівлі товарів, робіт, послуг: як визначати

Тобто, коли ви шукаєте коди cpv, просто скористайтеся кодами Національного класифікатора України ДК 021:2015.

CPV класифікатор структуровано таким чином, щоб товари, роботи і послуги були згруповані за відповідними категоріями, а також назви продукції та послуг — предметів закупівель. Крім того, описи їхньої призначеності чи додаткових характеристик мають англійські відповідники.

CPV код: пошук

 



 



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді