Визначаємо предмет закупівлі без помилок і порушень

Якщо допустите помилку при визначенні предмета закупівлі, порушите закупівельне законодавство, а ще доведеться сплатити штраф. Правильно визначати предмет закупівлі та уникнути покарання допоможуть наші експерти.


Саме замовник несе відповідальність за визначення предмета закупівлі. Щоб йому допомогти:

  • законодавець поділив предмет закупівлі на види — товар, послуга чи робота — їхнє тлумачення у Законі № 922;
  • Мінекономрозвитку затвердило:

Щоб правильно визначити предмет закупівлі, спершу потрібно з’ясувати, що ви закуповуєте — товар, послугу чи роботи. На цьому етапі закупівельники, на жаль, часто припускаються помилок.

Вберегти вас від неприємностей та зайвих клопотів допоможе курс «Національна сертифікація з публічних закупівель — 2021» Вищої школи Закупівельника.

Кожен урок курсу створений, щоб полегшити життя закупівельникам та допомогти розібратися в лабіринтах чинного законодавства. Два з них присвячені визначенню предмета закупівлі.

Протягом двох уроків ви:

  • навчитесь визначати предмет закупівлі для товарів і послуг;
  • дізнаєтесь, як закуповувати на основі Єдиного закупівельного словника (ДК 021:2015) та на які показники цифр орієнтуватися;
  • розберетесь в особливих правилах визначення предмета закупівлі для окремих товарів і послуг, зокрема встановлених Порядком № 708;
  • навчитесь визначати предмет закупівлі для:
    • лікарських засобів і медичних виробів;
    • послуг із поточного ремонту;
  • опануєте визначення предмета закупівлі для робіт;
  • зможете впевнено ділити предмет закупівлі на лоти.

Памятайте! Що правильніше ви визначите предмет закупівлі, то більше матиме шансів отримати саме те, що очікує. А також — уникне можливих ризиків.

Предмет закупівлі товарів, робіт, послуг: як визначати

Увага! Стаття 164-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення зараховує порушення порядку визначення предмета закупівлі до порушень законодавства про закупівлі.

За нього передбачено відповідальність для посадових, службових, уповноважених осіб замовника — штраф у розмірі 1700 грн.

Якщо таке порушення ви вчините протягом року вдруге, готуватиме вже вдвічі більшу суму — 3400 грн.

Штрафи накладатимуть безпосередньо аудитори. Тобто вони не лише складатимуть протокол про адмінправопорушення, а й самі прийматимуть рішення накласти штраф.

Відповідальність у сфері публічних закупівель

Можна хвилюватись кожного разу, коли перевіряють аудитори, а можна пройти навчання, та впевнено почувати себе перед будь-яким перевіряльником.

Вища Школа Закупівельника працює для вас 7 днів на тиждень та 24 години на добу — навіть у вихідні та святкові дні.

Ми впевнені у якості нашого навчання, тому даруємо можливість просто зараз безплатно протягом 48 годин спробувати навчання у зручному онлайн-форматі й отримати доступ до матеріалів та відеолекцій.

Після закінчення курсу ви отримаєте не лише ґрунтовні знання та практичні навички, а й Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого.

Національна сертифікація з публічних закупівель — 2021

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді