Вносимо зміни у довоєнний договір про закупівлю

Автор
експерт, консультант з публічних закупівель, канд. екон. наук
Воєнний стан не призупиняє дію договорів про закупівлю, які замовники уклали ще в мирний час. Проте не всі учасники згодні чи можуть виконувати договори про закупівлю в умовах воєнного стану. Тому й нагадують про можливість внести зміни до договору, яку передбачив законодавець.

 

 

Правила для зміни істотних умов

Вносимо зміни у довоєнний договір про закупівлюДо договорів про закупівлю, укладених за Законом № 922, зміни можна вносити лише з огляду на вимоги статті 41 Закону.

Вносимо зміни у довоєнний договір про закупівлюУмови договору про закупівлю не повинні відрізнятися від змісту тендерної пропозиції/пропозиції за результатами електронного аукціону, зокрема ціни за одиницю товару, переможця процедури закупівлі/спрощеної закупівлі або узгодженої ціни пропозиції учасника у разі переговорної процедури. Винятки можливі лише в окремих випадках, які обумовлює стаття 41 Закону № 922.

Вносимо зміни у довоєнний договір про закупівлюІстотні умови договору про закупівлю після того, як сторони його підписали і допоки не виконали зобов’язань в повному обсязі, можна змінювати лише у випадках, які визначає частина 5 статті 41 Закону № 922.

 

Звернімося до підстав, які нині найчастіше застосовують замовники та учасники для зміни істотних умов договорів про закупівлю. Проаналізуймо, що найперше слід враховувати в умовах воєнного стану. Вносимо зміни у довоєнний договір про закупівлю

Screenshot_86.jpg

До експертної статті ☑️

 



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді