Звіт про виконання договору, продовженого на 20%

UA RU
Наприкінці року замовникі звітують про проведені закупівлі. Хтось подає закупівельну звітність щодо укладеного договору, хтось щодо розірваного. Але є ті, хто продовжили дію договору на наступний рік. З'ясуймо, коли звітувати про виконання договору про закупівлю, продовженого на 20 відсотків? Як бути, коли строк дії договору завершується 31.12.2021, але сторони уклали угоду про його продовження на 20% на початку наступного року?


Зважте, що додаткову угоду на продовження дії договору про закупівлю на початку наступного року в обсязі, що не перевищує 20% суми договору, сторони укладають до того, як закінчився строк дії договору про закупівлю. У замовників-бюджетників дія договорів, як правило, обмежена бюджетним періодом.

Додатковою угодою сторони домовляються, що строк дії договору продовжується на час, достатній для проведення процедури на початку наступного року. Тобто за цим договором ані строк дії ще не завершився, ані зобов’язання ще не виконані. Тож підстав для оприлюднення звіту про виконання договору немає.

☝️ Чи можна вносити інші зміни до договору, який продовжили на 20%

Тим паче, що коли замовник 31 грудня оприлюднить звіт, він потім фізично вже нічого не зможете додати в електронну систему закупівель. Після оприлюднення звіту процедура закупівлі закрита повністю, адже в системі вже відображений цей звіт. Тому угоду про продовження дії договору не можна буде відобразити в системі.

Отже, у цій ситуації звіт оприлюднюйте після того, як будуть виконані усі зобов’язання за цим договором.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді