Предмет закупівлі для продуктів харчування: визначаємо номенклатурні позиції
КМУ постановою «Про утворення Міжвідомчої робочої групи з питань визначення нових підходів до закупівлі Міністерством оборони продуктів харчування з використанням електронної системи закупівель» від 31.01.2023 № 93 (далі — Постанова № 93) постановив:
- утворити Міжвідомчу робочу групу з питань визначення нових підходів до закупівлі Міністерством оборони продуктів харчування з використанням електронної системи закупівель у складі згідно з додатком;
- затвердити Положення про Міжвідомчу робочу групу з питань визначення нових підходів до закупівлі Міністерством оборони продуктів харчування з використанням електронної системи закупівель, що додається.
Згідно з Постановою № 93, основними завданнями Міжвідомчої робочої групи є:
- сприяння забезпеченню координації дій центральних органів виконавчої влади з питань визначення нових підходів до закупівлі Міноборони продуктів харчування з використанням електронної системи закупівель;
- визначення шляхів, механізму і способів вирішення проблемних питань, що виникають під час здійснення закупівлі Міноборони продуктів харчування;
- розроблення з метою зміни підходів до закупівлі Міноборони продуктів харчування з використанням електронної системи закупівель пропозицій щодо удосконалення відповідної нормативно-правової бази.
Міжвідомча робоча група відповідно до покладених на неї завдань:
- проводить аналіз здійснення закупівлі Міноборони продуктів харчування з метою визначення нових підходів до їх закупівлі з використанням електронної системи закупівель;
- визначає причини, що призводять до неналежного здійснення закупівлі Міноборони продуктів харчування;
- бере участь у розробленні проектів нормативно-правових актів з питань, що належать до її компетенції;
- подає Кабінетові Міністрів України розроблені за результатами своєї роботи рекомендації та пропозиції.
Джерело: постанова КМУ «Про утворення Міжвідомчої робочої групи з питань визначення нових підходів до закупівлі Міністерством оборони продуктів харчування з використанням електронної системи закупівель» від 31.01.2023 № 93