НКЦПФР допустила до обігу в Україні цінні папери індексу S&P 500

29 грудня 2022 року НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) прийняла рішення щодо допуску цінних паперів, які входять до фондового індексу S&P 500 до обігу на території України.
Вебінар від журналу Держзакупівлі

Запис вебінару про закупівлю ліків в е-каталозі

Комісія активно працює над розширенням можливостей інвестування в іноземні фінансові інструменти. Прихід на український ринок капіталу всесвітньовідомих компаній є черговим кроком для його інтеграції в міжнародні ринки та збільшення інвестицій для України.

Регулятор має право за власною ініціативою здійснювати надання допуску цінним паперам, які входять до фондових індексів на підставі затвердженого Положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України.

Тож Комісією було прийнято рішення щодо допуску 412 цінних паперів, які входять до фондового індексу S&P 500, та які можуть обліковуватись на рахунку ПАТ «Національний депозитарій України», відкритому в міжнародній депозитарно-кліринговій установі Clearstream Banking Luxembourg.

Нагадаємо, що S&P 500 — фондовий індекс, у кошик якого включено трохи більше 500 акціонерних компаній США, що мають найбільшу капіталізацію. Акції всіх компаній торгуються на найбільших американських фондових біржах, таких як Нью-Йоркська фондова біржа та NASDAQ. Фондовий індекс заслужено називається барометром американської економіки.

Станом на 29 грудня 2022 року всього було допущено 96 цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України та 412 цінних паперів (S&P 500) допущених за ініціативою Комісії.

Джерело: офіційний сайт КМУ

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
225

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4220

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
204

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4012

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді