За яким КЕКВ здійснювати закупівлю паливно-мастильних матеріалів для генераторів

Як застосовувати КЕКВ для паливно-мастильних матеріалів: пояснення Казначейства.

Казначейство нагадало, що економічна класифікація видатків бюджету забезпечує єдиний підхід до всіх учасників бюджетного процесу з точки зору виконання бюджету. Видатки на придбання паливно-мастильних матеріалів замовники-бюджетники за Інструкцією щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженою наказом Мінфіну від 12.03.2012 № 333, планують так:

  • КЕКВ;
  • Видатки;
  • Підстава.

За КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар»

Здійснюється придбання пально-мастильних матеріалів, талонів, смарт-карт (у тому числі для транспортних засобів спеціального призначення) (підпункт 2.2.1 пункту 2.2 Інструкції № 333).

За КЕКВ 2270 «Оплата комунальних послуг та енергоносіїв»

Здійснюються платежі з оплати бюджетними установами (організаціями), зокрема, енергоносіїв, включаючи оплату енергоносіїв для виробничих та громадських потреб (підпункт 2.2.7 пункту 2.2 Інструкції № 333).

За КЕКВ 2275 «Оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг»

Оплата інших енергоносіїв, які використовують в процесі виробництва теплоенергії або іншого виду енергії (дрова, нафтопродукти (у разі якщо закупівля цього нафтопродукту (пально-мастильних матеріалів), не передбачена на інші цілі за КЕКВ 2210), пара, торф, вугілля, природні енергетичні ресурси (ядерна, гідравлічна, геотермальна енергія) тощо), а також видатки, пов’язані із завантаженням та перевезенням зазначених енергоносіїв (відповідно підпункту 2.2.7.5 пункту 2.2 Інструкції № 333).

Отже, у разі, якщо закупівлю паливно-мастильних матеріалів передбачили за КЕКВ 2210, то видатки установа здійснює за цим кодом.

Натомість видатки за КЕКВ 2275 установа здійснює тоді, коли планує придбавати паливно-мастильні матеріали, які використовуватиме в процесі виробництва теплової енергії або іншого виду енергії (у разі якщо закупівля цього пально-мастильного матеріалу не передбачена на інші цілі за кодом 2210).

Джерело: лист Казначейства від 09.12.2022 № 15-12-12/17828 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зміна ціни в договорах про закупівлю продуктів харчування

Скористаєтеся порадами, які допоможуть запобігти проблемам під час закупівлі продуктів харчування. А також отримаєте детальний механізм зміни ціни договору — шість правил допоможуть уникнути неприємностей, які мали замовники в наведених прикладах
126

Погодження договорів з Мінцифрою у 2024 році

У 2024 році порядок погодження проєктів за Національною програмою інформатизації змінився. У статті розглянемо, що врахувати замовнику, щоб погодити проєкти з Мінцифри
14727

Закупівля комп’ютерної техніки у 2024 році

Якщо у 2024 запланували закупівлю комп’ютерної техніки, вам необхідно врахувати чимало важливих аспектів. Розкажемо, як правильно визначити потребу, встановити очікувану вартість та що вимагати від учасників
6051

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
198

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді