Яким документом підтверджувати бюджетне зобов’язання, щоб оплатити доступ до онлайн-сервісів

136

Запитання

Яким документом підтвердити взяття бюджетного зобов’язання / бюджетного фінансового зобов’язання з плати за надання доступу до електронних сервісів з автоматичним обміном інформацією (онлайн-сервісів)?

Відповідь

Розпорядники та одержувачі бюджетних коштів протягом 7 робочих днів з дати взяття бюджетного зобов’язання та/або бюджетного фінансового зобов’язання подають до відповідного органу Казначейства, зокрема,  оригінали документів або їх копії, засвідчені в установленому порядку, що підтверджують факт узяття бюджетного зобов’язання та/або бюджетного фінансового зобов’язання (п. 2.2 та 2.4 Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов’язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Мінфіну від 02.03.2012 № 309).

Оператор авторизованого електронного майданчика справляє з учасника плату за надання доступу до електронних сервісів з автоматичним обміном інформацією (онлайн-сервісів) для подання учасником тендерної пропозиції/пропозиції (п. 5 Порядку функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків, затвердженого постановою КМУ від 24.02.2016 № 166). Таку плату розраховують за кожну подану учасником тендерну пропозицію/пропозицію, яку розкрила ЕСЗ, через зазначені електронні сервіси.

ЕСЗ реєструє користувача через один зі способів ідентифікації, зокрема, коли отримує банківський платіж від користувача. Оператор авторизованого електронного майданчика надає рахунок користувачу для оплати.

Отже, підтвердним документом для реєстрації в органі Казначейства бюджетних зобов’язань / бюджетних фінансових зобов’язань розпорядника (одержувача) бюджетних коштів з плати за надання доступу до електронних сервісів з автоматичним обміном інформацією (онлайн-сервісів) може бути рахунок оператора авторизованого електронного майданчика.

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація👇

Зареєструватися

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Попередня оплата в бюджетних установах: умови 2024

З цієї консультації ви дізнаєтеся, за яких умов бюджетна установа може встановити у договорі вимогу про здійснення нею закупівлі за попередньою оплатою. Також ви дізнаєтеся про деякі підводні камені встановлення такої вимоги
2499

Попередня оплата в договорі 2024

Пояснимо, що врахувати, коли встановлюєте попередню оплату у договорі. Наведемо приклади умов договору про попередню оплату. А також роз’яснимо особливості попередньої оплати за газ та електроенергію
5010

Закупівлі за пунктом 13 Особливостей: дорожня карта + оприлюднення підстав

Тримайте дорожню карту та поради, щоб провести закупівлі за пунктом 13 Особливостей. Врахуєте оновлений порядок оприлюднення інформації, зможете обґрунтувати закупівлю та зареєструвати зобов’язання в Казначействі
4313