Внесені зміни до Порядку та умов надання субвенції на придбання шкільних автобусів

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про внесення зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів».

Внесені зміни до Порядку та умов надання субвенції на придбання шкільних автобусів

ВЕБІНАР. Тверда та динамічна договірна ціна для договору підряду: обираємо правильно

Постанова передбачає розподіл коштів із державного бюджету на закупівлю автобусів для закладів загальної середньої освіти всіх областей, які цього потребують.

Комісія МОН розподілятиме субвенцію пропорційно до кількості учнів, які потребують підвезення та яких не підвозять шкільними автобусами, на підставі поданої обласними державними (військовими) адміністрації інформації та даних державної статистичної звітності.

Пріоритет на отримання державного фінансування отримають регіони в зоні ведення бойових дій та прикордонні області, а саме:

  • Харківська;
  • Дніпропетровська;
  • Миколаївська;
  • Одеська;
  • Сумська;
  • Херсонська;
  • та Чернігівська.

«Цьогорічну субвенцію на укриття було спрямовано саме на прифронтові території, де доступ до очної освіти практично неможливий через загрозу постійних обстрілів. Підвезення є ще однією з ключових інфраструктурних складових для повернення учнів до очного навчання. Адже саме завдяки автобусам у громад буде змога довозити дітей до більш безпечних територій у школи з укриттями, які будують і ремонтують коштом державного і місцевого бюджетів», – зазначив заступник Міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

Розмір державної субвенції на закупівлю шкільних автобусів становить 1 мільярд гривень.

Комісія МОН формує пропозиції щодо розподілу субвенції між обласними бюджетами відповідно до поданих заявок від обласних військових адміністрацій.

Отже, згідно змін до Порядку та умов надання субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів:

  • запроваджено норму щодо розподілу коштів субвенції між місцевими бюджетами на підставі поданих ними заяв за результатами розгляду комісією, створеною МОН;
  • передбачено надання пріоритетного права на отримання фінансування за рахунок субвенції територіальним громадам, які розташовані у найбільш наближених до зони ведення бойових дій регіонах шляхом запровадження відповідного коефіцієнту;
  • встановлено, що розподіл субвенції пропонується здійснити пропорційно кількості здобувачів освіти, які потребують підвезення відповідно до законодавства та не забезпечені таким підвезенням шкільними автобусами. 

Джерело: офіційний сайт КМУ, Telegram-канал Тараса Мельничука

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити предмет закупівлі для лікарських засобів

Якщо ви проводите закупівлі ліків, маєте обов’язково врахувати, що предмет закупівлі лікарських засобів визначається не за четвертою цифрою й не так, як для медичних виробів. Як правильно діяти, щоб не порушити вимог законодавства — у статті
6345

Класифікатор медичних виробів НК 024:2023

Інформацію про предмет закупівлі медвиробу в електронній системі зазначають за його кодом та назвою відповідно до національного класифікатора НК 024:2023 «Класифікатор медичних виробів». Тож скачайте класифікатор, щоб завжди мати його під рукою
5799

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді