Уряд затвердив Порядок визначення суб’єктів господарювання, відповідальних за побутові відходи

Кабмін затвердив Порядок визначення суб’єктів господарювання, які здійснюють відновлення та видалення побутових відходів (далі — Порядок).

Порядок встановлює процедуру та механізм визначення суб’єктів господарювання, які здійснюють відновлення та/або видалення побутових відходів (далі — суб’єкти господарювання).

Уповноважений орган, який визначає суб’єктів господарювання, — це:

  • виконавчий орган сільської, селищної, міської ради;

або

  • місцева держадміністрація у разі делегування їй повноважень відповідними радами у порядку, встановленому законом.

Рішення щодо кожного суб’єкта господарювання окремо уповноважений орган оприлюднює протягом п’яти робочих днів після його прийняття на офіційному вебсайті.

У рішенні зазначають:

  • вид (види) побутових відходів;
  • обсяги зібраних побутових відходів для їх відновлення та/або видалення згідно з пунктами 10—12 цього Порядку з урахуванням виробничих потужностей відповідного об’єкта оброблення побутових відходів;
  • операція (операції) з відновлення побутових;
  • операція (операції) з видалення побутових відходів;
  • територія (частини території) територіальної громади, з якої на об’єкт оброблення відходів будуть направлятися зібрані побутові відходи для здійснення операцій з відновлення та/або видалення.

Суб’єкти господарювання, стосовно яких прийнято рішення, укладають договори з виконавцем послуги з управління побутовими відходами.

Джерело: постанова КМУ «Про затвердження Порядку визначення суб’єктів господарювання, які здійснюють відновлення та видалення побутових відходів» від 05.09.2023 № 941

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Суму за договором про закупівлю електроенергії вичерпали, а кіловати ще є: як діяти

Замовник вичерпав суму за договором про закупівлю електроенергії, але на залишку залишилися кіловати. Із 1 жовтня замовнику потрібно укласти новий договір, щоб встигнути приєднатися до нового постачальника. Як бути із старим договором після розрахунку за вересень? Чи потрібно укладати додаткову угоду на зменшення обсягу?
36

Нові можливості та онлайн-підтримка для VIP-передплатників системи «Експертус Держзакупівлі»

З 1 жовтня система «Експертус Держзакупівлі» стала ще потужнішим інструментом для закупівельників. Тепер кожен передплатник VIP-версії може розраховувати на щоденну підтримку експертів, які готові допомогти вирішити робочу проблему
80

Закупівля постачання теплової енергії

Як правильно організувати закупівлю теплової енергії? За яким кодом ДК її закуповувати? Чи зобов’язаний замовник укладати саме типовий договір про закупівлю теплоенергії? Чи правомірно вносити зміни до такого договору? Ключові аспекти, які повинен знати замовник під час підготовки та підписання договору про закупівлю теплової енергії за державні кошти — у статті
4753

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді