На проєкти відновлення в регіонах спрямують додаткові 1,5 млрд гривень

28 серпня відбулося засідання Міжвідомчої комісії щодо розподілу першого траншу коштів Європейського інвестиційного банку на відновлення і розвиток соціальної та критичної інфраструктури в регіонах.

image36

Розподіл коштів на проєкти відновлення за регіонами

Йдеться про залишки коштів, що надійшли у 2022 році від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) до державного бюджету. Відповідно до рішення Уряду ці кошти будуть спрямовані на нові бюджетні програми.

Пропозиції формуються регіональною владою з урахуванням:

  • доцільності;
  • ефективності;
  • взаємоузгодженості;
  • пріоритетності;
  • задоволення першочергових потреб населення.

Після цього пропозиції передаються Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України для їх подальшого розгляду Міжвідомчою комісією.

Комісія розглянула першу частину поданих регіонами пропозицій щодо фінансування 165 проектів на 1,9 мільярда гривень. З них 140 відповідають встановленим вимогам і до них відсутні зауваження. Міжвідомча комісією підтримує ці проекти і рекомендує їх до погодження.

Мінвідновлення нагадує, що рішення про Порядок і умови розподілу коштів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у сумі 4,477 мільярда гривень було ухвалене Урядом України у червні 2023 року. Відповідно до цього рішення, головним розпорядником коштів та відповідальним виконавцем субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам визначено Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. Пріоритет надається тим регіонам, які найбільше постраждали внаслідок збройної агресії або ж зазнали найбільшого навантаження через значний притік внутрішньо переміщених осіб. 

Джерело: офіційний сайт Мінвідновлення

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт — зразок

На балансі кожного замовника перебуває хоча б один основний засіб. Коли настає час ремонтувати його або списати, необхідно оформити документи. Сьогодні розглянемо дефектний акт. Коли, хто та як має його оформити? Роз’яснення, зразок та бланк для вас — у статті
68135

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
174

Закупівля додаткових робіт

Буває, що в процесі виконання договору підряду виникає потреба у додаткових аналогічних роботах, які не передбачав початковий проєкт та які пов’язані з предметом закупівлі основного договору. Дізнайтеся, як без порушень провести таку закупівлю
508

Як запланувати та провести закупівлю ремонту доріг

Замовникам складно знайти інформацію про закупівлю поточного ремонту доріг. Тому ми зібрали ключові аспекти в одній статті. Що буде предметом закупівлі? Якими законодавчими актами керуватися, коли закуповуєте поточний ремонт доріг? На що звернути увагу, щоб не допустити помилки під час закупівлі ремонту доріг?
11861

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді