КМУ розширить перелік закупівельних даних, які публікуються в Prozorro

Під час засідання Уряду 17 лютого Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про низку змін у державних закупівлях

КМУ розширить перелік закупівельних даних, які публікуються в Prozorro

«Після початку повномасштабної війни частина закупівель стала менш публічною через питання національної безпеки. Проте ми маємо повертатися до прозорих процедур, аби мінімізувати корупційні ризики.

Сьогодні Уряд затвердить низку змін у документ, який стосується державних закупівель. Буде розширено перелік закупівельних даних, які публікуються в системі. Зменшуємо кількість випадків, коли закупівлі можуть проходити без використання електронної системи».

Прем'єр-міністр також наголовсив, що всі договори, додатки та внесення змін до договорів за результатами аукціонів мають публікуватись у системі.

💡 Зберігаємо належно документи з питань публічних закупівель

«Ми робимо важливі кроки до більшої прозорості та відкритості перед нашим суспільством. Нульова толерантність до корупції для нас є ключовим принципом, і ми це демонструємо своїми рішеннями й діями», — підсумував Шмигаль.

Джерело: Єдиний вебпортал органів виконавчої влади України

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Статті за темою

Усі статті за темою

Прозоро майданчики: як обрати для публічної закупівлі

Знаєте, що для закупівель через Prozorro Market насамперед треба вибрати е-майданчик, але не знаєте як та який обрати? Визначились з е-майданчиком, але не розумієте, як з ним працювати? Досить сумніватися, дізнайтеся правила роботи на майданчиках Prozorro просто зараз.
2497

Prozorro аукціон: як проходить

Пояснимо, що відбувається на кожному етапі аукціону у Prozorro. А також про зміни до Постанови № 1178, які дозволяють проводити відкриті торги без аукціону – у статті
1597

Порядок оприлюднення інформації про закупівлі в електронній системі закупівель

Розглянемо ключові правила розміщення інформації в електронній системі закупівель з урахуванням умов воєнного стану. Зокрема пояснимо, коли інформація в електронній системі вважається розміщеною. А також, як діяти у разі технічного збою електронної системи
10202

Кваліфікований електронний підпис (КЕП) у публічних закупівлях

В процедурі закупівлі і замовник, і учасник повинні підписати документи в електронній системі закупівель. Це можливо зробити виключно за допомогою електронного ключа. Які ключі можна застосовувати та які вимоги до них в електронній системі закупівель розглянемо у статті
2587

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді