Повоєнна відбудова українського енергосектору створить унікальні можливості для промисловців інших країн

Міністр енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков взяв участь у конференції з промисловцями США щодо відбудови України. На заході були присутні представники Microsoft, Boeing, Cargill, General Electric, Coca-Cola, Siemens, U.S. Steel та ін.

Спільні проєкти України та США з відновлення енергосектору на принципах сталості посилять конкурентоспроможність промисловості обох держав. 

На цьому наголосив заступник Міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков під час конференції з промисловцями США щодо відбудови України.

Ярослав Демченков звернувся до найбільшої у США асоціації промисловців (National Association of Manufacturers), що представляє 14 тисяч компаній, та закликав брати участь у плануванні відновлення енергосектору України, який наразі зазнає систематичних обстрілів від російських окупантів. 

«Енергетичний перехід, який буде прискореним після нашої перемоги, – це можливості для промисловців США, України та європейських країн нарощувати виробничий потенціал. Інвестиції в проєкти енергетичного переходу України є також інвестиціями у посилення енергетичної безпеки континенту. Запрошуємо американський бізнес заходити в Україну, і ми разом знайдемо проєкти для впровадження інноваційних рішень у сфері енергетики», – сказав Ярослав Демченков.  

Окремо заступник Міністра зупинився на планах повоєнного відновлення енергетичного сектору України. За його словами, Україна інвестуватиме у розвиток відновлюваних джерел енергії, атомну енергетику, проєкти децентралізації та посилення стійкості енергосистеми. 

«Партнери мають сфокусуватися на розвитку технологій та будівництві виробничих потужностей для енергетики майбутнього в Україні та країнах-союзниках. У ході зеленого енергетичного переходу наша мета розкрити енергетичний потенціал регіонів та посилити їх енергетичну стійкість. Це стане однією з кращих інвестицій у відбудову України», – сказав Ярослав Демченков та звернув увагу, що для успішності зеленого переходу важливо розвивати нові професійні навички у спеціалістів та відкривати компаніям на місцях можливості для реалізації спільних проєктів.

Урядовець також підкреслив, що однією з ключових умов для прискореного зеленого переходу є повна інтеграція енергетичних ринків України та ЄС.

Ярослав Демченков звернувся до аудиторії з проханням підтримати оперативну відбудову енергетичного сектору України, який наразі зазнає систематичних обстрілів від російських окупантів. 

«Поставки високовольтних трансформаторів - сьогодні найперший пріоритет для України. Однак, список потреб значно ширший,  – сказав заступник Міністра енергетики. – Виробництво нового обладнання потребує часу. Тому ми звертаємося до партнерів перевірити свої склади на наявність вже готового обладнання або того, що раніше використовувалося і яке можна якнайшвидше надіслати до України». 

Ярослав Демченков закликав учасників конференції брати участь в оперативній відбудові та проведенні ремонтних робіт через Фонд підтримки енергетики України, який діє при Енергетичному Співтоваристві: «Прозора робота Фонду, в якому закупівлі проводить Проєкт енергетичної безпеки Агенції США з міжнародного розвитку, дозволяє компаніям з абсолютно всіх країн світу пропонувати свої послуги та обладнання для України».

Джерело: офіційний сайт Міненерго

 

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт — зразок

На балансі кожного замовника перебуває хоча б один основний засіб. Коли настає час ремонтувати його або списати, необхідно оформити документи. Сьогодні розглянемо дефектний акт. Коли, хто та як має його оформити? Роз’яснення, зразок та бланк для вас — у статті
68463

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
195

Закупівля додаткових робіт

Буває, що в процесі виконання договору підряду виникає потреба у додаткових аналогічних роботах, які не передбачав початковий проєкт та які пов’язані з предметом закупівлі основного договору. Дізнайтеся, як без порушень провести таку закупівлю
517

Як запланувати та провести закупівлю ремонту доріг

Замовникам складно знайти інформацію про закупівлю поточного ремонту доріг. Тому ми зібрали ключові аспекти в одній статті. Що буде предметом закупівлі? Якими законодавчими актами керуватися, коли закуповуєте поточний ремонт доріг? На що звернути увагу, щоб не допустити помилки під час закупівлі ремонту доріг?
11888

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді