Формати енергетичного та фінансово-економічного «Рамштайну» покликані забезпечити додаткову стійкість України

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засідання Уряду 24 січня 2023 року наголосив, що енергетичний і фінансово-економічний «Рамштайни» стосуються забезпечення додаткової стійкості нашої держави та виконання двох головних завдань, які стоять перед Урядом: повноцінного фінансування всіх критичних видатків та успішного проходження опалювального сезону.

Україна працює з партнерами над нарощенням постачання автотрансформаторів, розподільних пристроїв, генераторів та іншого обладнання. На цьому наголосив під час засідання Уряду 24 січня 2023 року Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Спільно розробляємо нові інструменти підтримки тих домогосподарств, які прагнуть встановити альтернативні джерела енергії. Прагнемо збільшити імпорт електроенергії з Європи. Скоро будемо мати для цього більші технічні можливості. Очікуємо від партнерів фінансової підтримки цієї ініціативи», — відзначив Глава Уряду.

Денис Шмигаль також повідомив, що 24 січня 2023 року відбудеться зустріч енергетичного «Рамштайну».

За його словами, до кінця тижня також очікується засідання Секретаріату координаційної платформи донорів для підтримки України або так званий фінансовий «Рамштайн».

Платформа діятиме в трьох основних напрямках:

  • стала короткострокова і довгострокова підтримка України;
  • міжнародне фінансування;
  • координація реформ і розвитку приватного сектору.

У форматі фінансового «Рамштайну», як зазначив Прем’єр-міністр, співпрацюватимуть Україна, країни ЄС та G7, МВФ, ЄІБ, ЄБРР, ОЕСР та інші міжнародні фінансові організації.

Обидва формати — і енергетичний, і фінансово-економічний «Рамштайни» стосуються забезпечення додаткової стійкості України та виконання двох головних завдань, які стоять перед Урядом:

  1. повноцінне фінансування всіх критичних видатків, особливо, що стосується проєктів відновлення;
  2. успішне проходження опалювального сезону та збереження цілісності української енергосистеми.

Джерело: офіційний сайт КМУ

 

 

 

 

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зміна ціни в договорах про закупівлю продуктів харчування

Скористаєтеся порадами, які допоможуть запобігти проблемам під час закупівлі продуктів харчування. А також отримаєте детальний механізм зміни ціни договору — шість правил допоможуть уникнути неприємностей, які мали замовники в наведених прикладах
116

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
195

Погодження договорів з Мінцифрою у 2024 році

У 2024 році порядок погодження проєктів за Національною програмою інформатизації змінився. У статті розглянемо, що врахувати замовнику, щоб погодити проєкти з Мінцифри
14536

Закупівля комп’ютерної техніки у 2024 році

Якщо у 2024 запланували закупівлю комп’ютерної техніки, вам необхідно врахувати чимало важливих аспектів. Розкажемо, як правильно визначити потребу, встановити очікувану вартість та що вимагати від учасників
6027

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді