Читайте у новому номері журналу «Держзакупівлі»

Автор
головний редактор журналу «Держзакупівлі»
Вийшов свіжий випуск е-журналу «Держзакупівлі». Ознайомтеся з усіма його перевагами!

На закупівельній вулиці 1 серпня — особ­ливий день: початок боротьби із закритістю та корумпованістю в публічних закупівлях. Адже сім років тому цього дня правила «всі бачать все», «конкуренція понад усе» і «золотий трикутник партнерства» стали обо­в’яз­ковими для всіх замовників. З паперових закупівель перейшли в «Прозорро» — найкращу електронну сис­тему. Тож відзначаймо це, пишаймося здобутками і тримаймося й далі цього шляху.

Нині в окремих випадках Особливості дозволяють закупівлі без відкритих торгів. Проте часто не уточнюють підстав для цього та не конкретизують предметів закупівель. У серпневому номері «Обґрунтовуємо закупівлі за пунктом 13 Особливостей». Експертний аналіз і висновки допо­можуть документально підтвердити рішення укласти прямий договір, коли не можете дотримати строків для тендеру.

У період дії карантину, а потім через воєнний стан уряд постійно запроваджував виняткові умови оподаткування різних категорій товарів, надавав пільги, знижував ставки оподаткування. Одні норми перепліталися з іншими. А тепер карантин закінчився, а воєнний стан триває. Тож через зміни в умовах оподаткування багато замовників втратили впевненість у своїх діях. Виправимо це — пояснимо, що врахувати, коли встановлюєте вимогу до розрахунку податків у пропозиції учасників.

Прожити останній місяць літа — як з гори збігти. А вже з 1 вересня додасться нових правил для закупівлі товарів у Prozorro Market — єдиним інструментом для закупівель у ньому стане запит пропозицій постачальників. До чого готуватися, розповідаємо в статті «Шість акцентів змін закупівель у Prozorro Market».

Похвалюся до речі: ми почали видавати електронну версію журналу ще за рік до «Прозорро». І це справді досягнення, адже елек­трон­ний формат дає набагато більше можливостей. Користуйтеся ними.

Сім років у «Прозорро» припали на війну з підступним і жорстоким ворогом. Але ми показали, що вміємо єднатися і перемагати. Так і буде. Нагадуємо також про можливість звернутися по допомогу на Гарячу лінію Держзакупівель.

Завжди радо допоможемо! 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Онлайн-курс «Закупівля комунальних послуг — 2025»

Важко уявити замовника, який зможе обійтися без закупівлі комунальних послуг. Ринок житлово-комунальних послуг складний, а ціни на ньому постійно змінюються. Як не припуститися помилок, закупити за вигідною ціною та правильно прописати договірні умови, роз’яснюють експерти-практики
4135

Підвищення кваліфікації держслужбовців, які відповідають за публічні закупівлі

У межах виконання Стратегії реформування системи публічних закупівель на 2024–2026 роки НАДС затвердило Типову загальну професійну (сертифікатну) програму підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за здійснення публічних закупівель
619

Вебінари з публічних закупівель: анонс

Відмічайте у робочому календарі безплатні заходи у сфері публічних закупівель. Реєструйтеся та готуйте свої запитання до лекторів. По закінченню заходу отримаєте сертифікат про пройдене навчання
1525

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді