Франція надасть Україні кошти для закупівлі насіння

Франція надасть Україні до 25 млн євро фіндопомоги для закупівлі посівного матеріалу.
contract.jpg

Визначаємо очікувану вартість для поточного ремонту

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових транформацій і цифровізації Денис Башлик взяв участь у робочому візиті української урядової делегації, яку очолив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, до Франції.

У Парижі відбувся «Форум із економічної стійкості та відбудови України» та низка інших заходів за участю представників профільних міністерств.

На Форумі, зокрема, розглянули питання щодо надання допомоги агросектору України. Французькій стороні передано лист про програму надання державних гарантій Уряду Франції через інвестиційний банк Bpifrance Assurance Export на експорт посівного насіння до України на суму орієнтовно 20–25 млн євро.

У рамках Форуму заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Денис Башлик зустрівся з представниками Міністерства економіки Франції, а також насіннєвих компаній та асоціацій. Відбулася панель, присвячена стану українського агросектору та його нагальних потреб, в якій взяли участь представники понад 50 французьких компаній, фермери, трейдери, виробники агропродукції.

«Український агросектор, який зазнав величезних втрат через війну, потребує підтримки. Зокрема, у забезпеченні генераторами та насіннєвими матеріалами. Дякуємо французькій стороні за розуміння наших потреб та надання фінансової допомоги, що буде спрямована на закупівлю насіння», — зазначив Денис Башлик.

Він додав, що європейці вражені стійкістю й здатністю українських аграріїв працювати в умовах війни та запевнили, що й надалі готові надавати всебічну підтримку.

Джерело: офіційний сайт Мінагрополітики

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зміна ціни в договорах про закупівлю продуктів харчування

Скористаєтеся порадами, які допоможуть запобігти проблемам під час закупівлі продуктів харчування. А також отримаєте детальний механізм зміни ціни договору — шість правил допоможуть уникнути неприємностей, які мали замовники в наведених прикладах
126

Погодження договорів з Мінцифрою у 2024 році

У 2024 році порядок погодження проєктів за Національною програмою інформатизації змінився. У статті розглянемо, що врахувати замовнику, щоб погодити проєкти з Мінцифри
14729

Закупівля комп’ютерної техніки у 2024 році

Якщо у 2024 запланували закупівлю комп’ютерної техніки, вам необхідно врахувати чимало важливих аспектів. Розкажемо, як правильно визначити потребу, встановити очікувану вартість та що вимагати від учасників
6051

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
198

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді