На початку 2022 року замовникам та їх УО слід перевірити наявність документів, потрібних для роботи

На початку 2022 року замовникам та їх УО слід перевірити наявність документів, потрібних для роботи


З 1 січня цього року відповідальність за організацію та проведення закупівель в замовника «лягла на плечі» уповноважених осіб.

Тож, замовнику на початок року необхідно мати:

  • накази про призначення/визначення УО або трудовий договір;
  • Положення про роботу УО;
  • інформацію про роботу із закупівлями в посадових інструкціях УО, що працюють за окремою посадою.

Доцільно також затвердити:

  • Методику визначення очікуваної вартості предмета закупівлі;
  • Порядок взаємодії структурних підрозділів замовника щодо формування потреб у закупівлях та надання необхідної інформації;
  • Порядок взаємодії структурних підрозділів замовника щодо погодження, підписання та інформування про виконання договорів про закупівлю.
✍ Поділ обов'язків між кількома УО: оберіть свій варіант

Такі документи допоможуть організувати комфортну роботу УО, яка орієнтуватиметься в своїх діях на різних етапах закупівель, матиме інструмент захисту, при виникненні плутанних ситуацій та порушень. Пам’ятайте, що робота УО часто залежить від зовнішніх чинників чи дій третіх осіб. Зокрема трапляються ситуації, у яких відсутня безпосередня вина УО, але які спричиняють порушення порядку проведення закупівлі.

Тож не допустіть можливості зриву своїх закупівель ще на початку року, скористайтеся експертними підказками, щоб правильно організувати роботу УО в січні:

ДЕВ’ЯТЬ КЛЮЧОВИХ ЗАВДАНЬ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на розсилку від порталу «Держзакупівлі» та читайте важливі новини першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
51

Відпустка уповноваженої особи із закупівель: як працювати в ЕСЗ та організувати роботу

Уповноважена особа зібралась на відпочинок, а закупівля ще не завершена? Про такий розвиток подій замовник має потурбуватись заздалегідь. Дізнайтеся також, чи може УО у воєнний час піти у відпустку. Пояснимо обмеження та додаткові можливості, що визначає законодавство для відпусток під час війни
11242

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді