Зразок позову Замовника про скасування висновку Держаудитслужби

UA RU
Якщо ви не згодні з висновком Державної аудиторської служби України, маєте право оскаржити його у суді. Щоб правильно скласти позовну заяву, скористайтесь нашим прикладом


У ст. 8 Закону № 922 викладено, хто та за якою процедурою здійснює моніторинг публічних закупівель. За наслідками такого моніторингу, орган Держаудитслужби може скласти висновок про порушення приписів законодавства замовником. Зокрема, у випадку, коли замовник не відхилив пропозицію переможця, яку потрібно було відхилити.

Втім, якщо замовник не погоджується з висновком органу контролю, то керуючись ч. 10 ст. 8 Закону № 922, він може оскаржити його у окружному адміністративному суді. Зробити це слід протягом 10 робочих днів з дня оприлюднення висновку Держаудитслужби. Про таке оскарження потрібно обов’язково повідомити в електронній системі закупівель протягом наступного робочого дня, з дня подання позовної заяви до суду (у наведеному прикладі — 02.02.21р.).

PW_welcome_dz_webinar_29072024.jpg

Разом із позовною заявою, необхідно надати судові всі письмові докази, які доводять правомірність дій замовника, а також копії адміністративного позову з додатками, в кількості учасників процесу.

Судовий збір за позов немайнового характеру у 2021 році становить 2270,00 грн.

Зразок позову Замовника про скасування висновку ДАСУ

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді