Претензія про відшкодування збитків — зразок

Автор
експерт, адвокат зі спорів з контролюючими органами, консультант із закупівель
Дізнайтеся, як написати претензію про відшкодування збитків. А також скачайте зразок претензії про відшкодування вартості нестачі

Для того, щоб написати пртензію про відшкодування вартості нестачі, потрібно пам’ятати, що окрім ЦК та ГК потрібно керуватися:

Згідно з частиною 3 статті 315 Господарського Кодексу перевізник розглядає заявлену претензію і повідомляє заявника про задоволення чи відхилення її протягом трьох місяців.

Щодо претензії з перевезення у прямому змішаному сполученні — протягом шести місяців. Претензії щодо сплати штрафу або премії розглядаються протягом сорока п'яти днів.    

Зверніть увагу!Верховний Суд в постанові від 04.03.20р. у справі № 905/487/19  , вказав на таке:

шестимісячний термін для пред`явлення позову до залізниці має  обраховуватись упродовж 6 місяців, після спливу 6-місячного строку, передбаченого для пред`явлення претензії та 3-місячного строку, передбаченого для надання відповіді на претензію, що узгоджується з положеннями ст. 315 Господарського кодексу України та ст.ст. 134,  136 Статуту залізниць України, оскільки визначений законом строк, в межах якого особа має право звернутися з позовом до суду, не може поглинатися строком на реалізацію права на досудове врегулювання спору.    

А у постанові від 14.01.20р. у справі  № 910/5280/19 Верховний Суд зазначив, що:

вартість вантажу визначається на підставі загальної суми рахунка або іншого документа відправника, який підтверджує кількість і вартість відправленого вантажу, зокрема, договору або контракту купівлі-продажу, специфікації на вантаж, довідки відправника про кількість, ціну і вартість відправленого вантажу, підписаної головним (старшим) бухгалтером, копії податкової накладної.

Приклад претензії про відшкодування вартості нестачі

Претензія про відшкодування збитків — зразок

СКАЧАТИ ЗРАЗОК



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді