Звіт про договір про закупівлю, укладений поза ЕСЗ

Автор
керівник відділу з організації тендерних закупівель електронного майданчика «Е-Тендер»
Під час воєнного стану товари, роботи та послуги замовники здебільшого придбавають прямими договорами поза ЕСЗ. Обов’язок публікувати звіт про договір про таку закупівлю залишається, однак алгоритм змінився. Як тепер діяти — пояснюємо на функціоналі е‑майданчика «Е-Тендер».

Усі замовники наразі проводять закупівлі за правилами Постанови № 169, зокрема не застосовують процедури закупівель та спрощені закупівлі, які визначені у Законі № 922. У такому разі сторони укладають прямий договір про закупівлю за нормами ЦК та ГК. А за результатами таких закупівель замовник має оприлюднити, зокрема, звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ (далі — Звіт).

Звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ, публікуємо по-новому Публікуйте Звіт — не пізніше ніж через 20 к. дн. із дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях.

Щоб закупівельники в цей непростий час легше і швидше працювали, ДП «Прозорро» технічно спростило публікацію Звіту в ЕСЗ. Раніше, до 12 квітня, Звіт публікували у кілька етапів, окремі його поля заповнювали також кілька разів, неодноразово накладали КЕП. Наразі алгоритм дій набагато простіший. Проілюструємо його.

PW_welcome_dz_webinar_29072024.jpg

 

Які нововведення врахувати

  1. Звіт публікуєте в один етап. Усю інформацію в Звіті заповнюєте в одній формі. Насамкінець накладаєте КЕП, теж один раз.
  2. Заповнюєте у Звіті обов’язкові поля за Законом № 922. Тобто можете не заповнювати поля, інформацію в яких не визначає, як обов’язкову, Закон № 922.
  3. Кінцева дата договору автоматично підтягується — 31.12.2022. Тобто у полі для інформації про закінчення строку дії договору за замовчуванням стоїть кінець поточного року — 31.12.2022. Якщо ж ваш договір має інший строк дії, зможете заповнити в полі потрібну вам дату.

Так само за замовчуванням у Звіті стоїть дата строку постачання та дата укладання договору.

Як вносити інформацію на майданчику

Проілюструємо, як заповнювати Звіт на прикладі е-майданчика «Е-Тендер».

В особистому кабінеті у вкладці «Мої закупівлі», як і раніше, оберіть Закупівля без використання електронної системи. На сторінці, що відкрилася, заповніть дані про закупівлю. Поля, які виділені червоним кольором, заповнюйте обов’язково, інші — за бажання.

Після того, як відобразили загальну інформацію, а також за потреби завантажили документи, оберіть Опублікувати закупівлю. Не потрібно накладати КЕП, як це робили раніше.

 

 

 

Звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ, публікуємо по-новомуНа цьому етапі статус закупівлі — Активна закупівля. Урахуйте, що лише в цьому статусі ви ще маєте змогу скасувати Закупівлю без використання електронної системи.

Заповніть Інформацію про переможця — усі поля, які виділені червоним кольором, заповнюйте обов’язково.

Коли інформацію внесли, натисніть Створити закупівлю.

 

 

Щоб продовжити, натисніть Завантажити інформацію про постачальника.

 

 

Зафіксуйте в ЕСЗ рішення про підтвердження чи відхилення кандидата — натисніть Підтвердити. На цьому етапі також не потрібно накладати КЕП.

Тепер внесіть інформацію про договір.

Зважте: у полі «Строк дії договору» система автоматично зазначає останню дату поточного року. За потреби змініть її.

Коли заповните обов’язкові поля, позначите ціну договору з ПДВ/без ПДВ, натисніть Зберегти інформацію та Підтвердити.

За потреби завантажте договір, якщо немає для цього законодавчої заборони. Після експорту документа накладіть КЕП.

 

 

Насамкінець натисніть на Завершити закупівлю. Ось і все, ваша закупівля тепер у статусі завершена.

 



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді