Що таке калькулятор уповноважених осіб

UA RU
У 2023 році за публічні закупівлі зі сторони замовника відповідають тільки уповноважені особи. Розрахувати оптимальну кількість уповноважених осіб допоможе онлайн калькулятор. Як працює інструмент, розповідаємо в огляді

Відповідно до Закону № 922 кількість уповноважених осіб не обмежується. Частина 3 статті 11 Закону № 922 скеровує, що у замовника є можливість призначати кілька уповноважених осіб, якщо кожна з них буде займатися організацією та проведенням конкретних процедур закупівлі чи спрощених закупівель. У такий спосіб, розрахунок уповноважених осіб замовнику слід проводити залежно від потреби та обсягів закупівель своєї організації.

Як розрахувати кількість уповноважених осіб

Щоб спростити завдання замовнику, Мінекономіки разом із Київською школою економіки провело детальне дослідження. За його результатами створили калькулятор розрахунку уповноважених осіб.

Це зручний та зрозумілий інструмент. Замовнику потрібно зазначити код ЄДРПОУ й він одразу побачить рекомендовану кількість УО. Онлайн-калькулятор уповноважених осіб враховує різноманітні показники, зокрема кількість оголошених процедур закупівель на момент розрахунку, середній час, необхідний на різні дії в електронній системі закупівель. На основі цього підтягуються дані з ЕСЗ про кількість процедур у конкретного замовника, розраховується робочий час, який витрачають відповідальні особи на їх проведення, визначається певна цифра. Вона й демонструє оптимальну кількість УО.

Положення про уповноважену особу замовника

Пам’ятайте, що калькулятор розрахунку кількості уповноважених осіб має рекомендаційний характер. Скористатися ним можна за посиланням: https://cep.kse.ua/osoba/. Навіть найдосконаліший інструмент не може розбиратися у процесах у вашій організації так само, як її керівник. Проте калькулятор кількості уповноважених осіб допомагає визначити подальший напрямок дій та зрозуміти, на яку кількість спеціалістів розраховувати.

У період воєнного стану також слід ураховувати, що УО беруть участь у великій кількості процесів, що супроводжують укладення прямих договорів на підставах, які передбачають Особливості № 1178.

У будь-якому випадку не варто визначати лише одну УО в організації, адже у разі її відсутності через хворобу, відпустку чи відрядження її має заміщувати інша УО.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді