Рамкові угоди для потреб оборони можна оголошувати в Prozorro

В електронній системі Прозорро реалізована можливість оголошувати оборонну рамкову угоду в системі через оголошення на електронному майданчику
Отримайте безплатний доступ на цілу добу

Тож відтепер замість публікації своїх оголошень у розділі «Створити відбір» на Prozorro, оборонні замовники зможуть оголошувати рамкові угоди саме в системі, через електронний майданчик.

Це дасть змогу всім постачальникам системи бачити рамкові угоди замовників, і суттєво збільшить кількість потенційних учасників, а відтак і ефективність закупівель.

Водночас сама інформація про учасників та ваші відбори буде доступною лише замовникам та контролюючим органам.

Головне щодо рамкових угод відповідно до Постанови №1275

Згідно з постановою у випадку закупівель цілої низки товарів (одягу, взуття, рюкзаків, підсумків, спальних мішків для потреб оборони тощо) оборонні замовники мають використовувати механізм рамкових угод, якщо сума закупівлі цих товарів 200 тис. грн і вище.

Особливість рамкової угоди для потреб оборони в тому, що кваліфікація відбувається протягом тривалого часу.

Наприклад, оприлюднивши відбір у рамкову угоду, зазначили, що він триватиме 6 місяців. Протягом цього періоду учасники можуть подавати свої пропозиції для участі у відборі.

Після кваліфікації першого учасника можна оголошувати другий етап, тобто проводити відбір для укладення державного контракту. Рамкова угода буде відкрита протягом визначеного періоду, а учасники можуть продовжувати долучатися до неї.

Як оголосити рамкову угоду відповідно до Постанови №1275

Замовник може оголосити відбір до рамкової угоди через особистий кабінет на майданчику. Для цього необхідно обрати розділ «Кваліфікації до відкритої рамкової угоди», «Відбір до відкритої рамкової угоди» або ж «Відбори» та натиснути «Створити відбір». Після цього потрібно заповнити всі необхідні поля та накласти електронний підпис.

Як кваліфікувати постачальника в рамкову угоду

Кваліфікація постачальників також відбувається в системі. Пропозицію учасника необхідно розглянути протягом 10 робочих днів.

Prozorro розробили цей фукнціонал за підтримки проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах, що здійснюється Eurasia Foundation.

Джерело: фейсбук-сторінка Prozorro

Оксана Соколова шеф-редактор Експертус Держзакупівлі
Стаття зорієнтує у законодавчих нововведеннях, що передбачають кримінальну відповідальність за перешкоджання діяльності органу держфінконтролю. За які дії притягнуть до відповідальності та кого — далі

 

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Рамкова угода: покроковий алгоритм для замовника

Рамкова угода — це корисна опція для замовників, що мають потребу в постійному постачанні відповідних товарів чи послуг. Дізнайтеся, як відбуваються рамкові угоди в Україні, які етапи її проведення та особливості тендерної документації. Покроковий алгоритм проведення закупівлі за рамковою угодою ми підготували у цій статті.
7725

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді