Як відкликати платіжні інструкції з Казначейства

Платіжні інструкції, які були передані органу Казначейства, що обслуговує установу, потрібно відкликати з Казначейства, якщо установа відмовилась оплачувати товари, роботи, послуги чи інші зобов’язання.
РОЗПОЧАТИ НАВЧАННЯ

Відкликати платіжні інструкції можливо за однієї умови — якщо кошти з рахунку ще не списані.

Для відкликання платіжної інструкції до органу Казначейства надається лист за підписом посадової особи клієнта, яка має право першого підпису згідно з карткою  із зразками підписів та відбитка печатки. 

У листі слід зазначити реквізити платіжних інструкцій, які відкликаються, та суми, які в них зазначені. Платіжні інструкції відкликають лише в повній сумі.

Відповідний порядок визначений для установ, що фінансуються:

  • з держбюджету — у абзацах 2, 3 пункту 11.5 Порядку казначейського обслуговування державного бюджету за витратами, затвердженому наказом Мінфіну від 24.12.2012 № 1407;
  • місцевого бюджету — у абзацах 3, 4 пункту 10.4 Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів, затвердженому наказом Мінфіну від 23.08.2012 № 938.

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Договір про закупівлю за державний кошт

Договори, фінансові зобов’язання в яких виконуються за рахунок бюджетних коштів, відрізняються від звичайних господарських договорів не лише наявністю відповідних процедур, що передують укладанню, але й порядком оплати виконаних господарських зобов’язань. Розглянемо основні умови, дотримання яких дозволить знизити ризики непорозуміння з Державною казначейською службою України та відповідно убезпечить від штучної затримки платежів за виконані договірні зобов’язання.
157

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13345

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді