Як визначити тарифний розряд фахівця з публічних закупівель

Умови та розмір зарплатні для співробітників організацій з бюджетним фінансуванням встановлює КМУ. Щоб вам було простіше визначитися із правильним тарифним розрядом для фахівця з публічних закупівель, врахуйте експертні підказки.

 

 

Тарифний розряд для фахівця з публічних закупівель у закладі освіти

Уявімо ситуацію, коли потрібно ввести посаду фахівця з публічних закупівель до штатного розпису комунального закладу дошкільної освіти. Виникає питання, чи можна одразу встановити 10-ий розряд?

Щоб найти правильне рішення, звертаємося до постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 № 1298 (далі — Постанова 1298).

Справа у тому, що Інструкція про порядок обчислення зарплати працівників освіти, затверджена наказом Міносвіти від 15.04.1993 № 102, не містить інформації щодо тарифного розряду для такого фахівця.

Таким чином, потрібно зараховувати загальні посади професіоналів до тарифних розрядів з урахуванням категорії, вказаної у додатку 3 до Постанови № 1298. Згідно з цим документом, професіонали та фахівці отримують 6-9-й розряди за Єдиною тарифною сіткою. Для провідних професіоналів передбачені 7-10-й розряди.

Тарифний розряд для фахівця з публічних закупівель установи соцзахисту населення

Бюджетна установа фінансується облбюджетом та підпорядковується управлінню соцзахисту обласної ради. Нагадуємо, що ще у 2021 р. затвердили рішення про введення до штатного розпису посади «Фахівець з публічних закупівель І категорії». Щоб правильно визначити тарифний розряд для співробітника, необхідно керуватися категорією та умовами оплати праці установи певної галузі.

Умови та розмір оплати праці працівників бюджетних установ регламентуються КМУ (ст. 8 Закону № 108/95). Мова у даному прикладі йде про установу соціального захисту, тому потрібно застосувати умови оплати праці, передбачені КМУ у Постанові № 1298.

 

Посади професіоналів, загальні для всіх бюджетних організацій (серед них і фахівця з публічних закупівель), слід зараховувати до тарифних розрядів з оглядом на категорію, вказану у додатку 3 до Постанови № 1298. Таким чином, професіонали та фахівці належать до 6-9-ого розряду за Єдиною тарифною сіткою. 7-10-й розряди призначені для провідних професіоналів.

Робимо висновок, що для фахівця з публічних закупівель І категорії установи соцзахисту населення слід встановити 9-ий тарифний розряд.

Якщо замовник планує кожного року проводити регулярні циклічні закупівлі, то Мінекономіки рекомендує ввести до штатного розпису окрему посаду/кілька посад для фахівця з публічних закупівель (лист від 10.04.2020 №3304-04/24218-06). Цей спеціаліст візьме на себе роль уповноваженої особи.

Фахівець з публічних закупівель тарифний розряд 2024

Закупівельне законодавство постійно зазнає змін, тож яким буде фахівець з публічних закупівель тарифний розряд 2024, поки складно передбачити. Наша редакція відстежує всі зміни у закупівлях, щоб вчасно розповісти вам, як визначити тарифний розряд фахівця з публічних закупівель у 2024 році.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді