Які строки укладення договору у спрощеній закупівлі

UA RU
Здавалося б, що найскладніше вже позаду: спрощена процедура пройшла успішно й лишилось тільки укласти договір з переможцем. Однак укладення договору за спрощеною процедурою має свої нюанси, які варто враховувати замовникам. Яких строків дотримати, роз'яснимо, ґрунтуючись на останніх оновленнях у Законі.

 


За підсумками оцінки та розгляду пропозиції визначається переможець спрощеної закупівлі. Далі протягом 1 дня із моменту ухвалення такого рішення потрібно оприлюднити в ЕСЗ повідомлення про намір укласти договір про закупівлю.

У новій редакції Закону про публічні закупівлі (далі —  Закон) закріплено таке трактування поняття «договору про закупівлю»:

Договір про закупівлю — господарський договір, що укладається між замовником і учасником за результатами проведення процедури закупівлі/спрощеної закупівлі та передбачає платне надання послуг, виконання робіт або придбання товару (п. 6 ч. 1 ст. 1 Закону).

Отож, згідно з результатами спрощеної закупівлі, замовником укладається договір про закупівлю з учасником, якого визначено як переможця.

 

Що змінилося у випадках незастосування спрощеної закупівлі

 

Строки укладення договору після 26.06.2021

Договір за результатами спрощеної закупівлі замовник має укласти з учасником-переможцем не пізніше, ніж через 20 календарних днів від дня, коли було прийнято рішення про намір укласти договір про закупівлю. Так скеровує ч. 15 ст. 14 Закону.

Увага, зміни в Законі про публічні закупівлі!

Законодавець уточнив співні моменти в Законі, оновивши останній Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та інших законів України щодо вдосконалення системи функціонування та оскарження публічних закупівель» від 03.06.2021 № 1530-IX (далі — Закон № 1530).

Якщо раніше точилися суперечки щодо мінімального строку укладення договору по спрощеній закупівлі, то з 26 червня, дня набрання чинності Законом № 1530, все врегульовано.

 

Тож нині стаття 14 Закону № 922, яка регламентує проведення спрощених закупівель, встановлює початковий строк для укладення договору за її результатами. Замовник має право укласти договір про закупівлю з учасником-переможцем спрощеної закупівлі, на наступний день після оприлюднення повідомлення про намір укласти договір про закупівлю. 

Звертаємо вашу увагу, що сам договір про закупівлю та додатки до нього необхідно оприлюднити протягом 3 робочих днів з дня його укладення.

А ось звіт про результати проведення закупівлі електронна система закупівель сформує автоматично. Він оприлюднюється протягом 1 дня, коли:

  • замовник оприлюднив договір про закупівлю;
  • спрощену закупівлю відмінили — замовник або ЕСЗ.

 

 



зміст

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді