Оновлені форми документів у публічних закупівлях

Автор
головний редактор журналу «Держзакупівлі»
Сьогодні замовникам під час проведення торгів потрібно заповнювати вже нові поля у звичних формах документів. Здебільшого зміни стосуються інформації, яку замовник вносить в оголошення за лотами, а також можливості заповнення у Звіті про укладені договори поля «Ціна за одиницю» для суб’єктів, що визначені у статтях 75, 77-79 Господарського кодексу України

Сьогодні замовникам під час проведення торгів потрібно заповнювати вже нові поля у звичних формах документів. Адже 10 березня цього року Мінекономрозвитку наказом від 17.01.2017 № 45 (далі — Наказ № 45; див. с. 49) внесло зміни до наказу від 22.03.2016 № 490 (далі — Наказ № 490). Останній визначає форми тринадцяти документів, які замовник формує під час проведення тендерів. Здебільшого зміни стосуються інформації, яку замовник вносить в оголошення за лотами (в разі багатолотової процедури). А також можливості заповнення у Звіті про укладені договори поля «Ціна за одиницю» для суб’єктів, що визначені у статтях 75, 77-79 Господарського кодексу України.

Нове у формі річного плану

Відтепер у річному плані замовник має заповнювати не тільки коди класифікаторів предмета закупівлі, а ще й їх назви за наявності. У новій формі річного плану оновлений пункт 4 називається «Коди та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі (за наявності)».

Інформацію про коди та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі замовники мають зазначати й у формах:
• повідомлення про намір укласти договір під час застосування переговорної процедури;
• повідомлення про намір укласти договір;
• звіту про результати проведення процедури закупівлі.

Нове у формах документів для відкритих торгів

Оголошення про проведення відкритих торгів доповнено новими пунктами. Тепер у його формі є можливість передбачити інформацію за наявності про частини предмета закупівлі (лотів).

Пункти 10 і 101 форми оголошення передбачають поля:

10. Розмір бюджетного призначення за кошторисом або очікувана вартість предмета закупівлі.

101. Розмір бюджетного призначення за кошторисом або очікувана вартість частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності).

Також з’явилася можливість для більш детального відображення критеріїв оцінки.

Раніше пункт 12 передбачав поле, де електронна система закупівель автоматично заповнювала математичну формулу, що застосовуватиметься при проведенні електронного аукціону для визначення показників інших критеріїв оцінки. Тепер до форми додано пункт 121, за яким замовник може за наявності вказати інші критерії, що застосовуватимуться під час оцінки тендерних пропозицій, та їх питому вагу.

Окрім цього, оновлено пункт 6 форми оголошення про проведення відкритих торгів. Після внесених змін до форми документа він звучить так: «6. Коди та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності)».

Раніше він передбачав внесення кодів відповідних класифікаторів предмета закупівлі (за наявності).

Алгоритм проведення переговорної процедури закупівель

Зміна форми оголошення про проведення конкурентного діалогу

Оголошення про проведення конкурентного діалогу зазнало чимало змін. У пункті 1 «Щодо першого етапу процедури конкурентного діалогу» підпункт 1.6 відтепер звучить так: «Коди та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності)».

Також форму оголошення доповнено новими пунктами 1.11, 1.15, 1.16, 1.17.

Пункти, які передбачають наразі розмір мінімального кроку пониження ціни та математичну формулу, у попередній формі оголошення зазначали у другому етапі процедури конкурентного діалогу.

Зміни у документах рамкових угод

У формі оголошення з відомостями про рамкову угоду також змінилася редакція пункту 6. Тепер вона передбачає відображення кодів та назв відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності). Водночас, якщо раніше поле 9 форми, що містить ціну за одиницю товару, електронна система закупівель заповнювала автоматично, то тепер знак «*» із цього поля вилучили. Тобто замовник ставитиме його сам.

Також за Наказом № 45 під час завантаження договору про закупівлю або рамкової угоди в електронну систему закупівель замовник має обов’язково заповнити поля з номером, датою підписання, строком дії договору або рамкової угоди.

Звіт про укладені договори

Дещо змінилася й форма звіту про укладені договори. У ній з’явилися нові пункти: 17. Ідентифікатор договору. 18. Одиниця виміру. 19. Ціна за одиницю.

Наголосимо також, що пункт 17 електронна система закупівель заповнює автоматично.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді