Договори за закупівлями, що розпочаті до введення військового стану

Договори за закупівлями, що розпочаті у мирний час, не завжди вдається зікінчити під час військового стану. Що робити - підказує експерт.

Закупівля втратила свою актуальність

Може статися так, що закупівля нині перебуває на стадії подання тендерних пропозицій. Для воєнного часу така закупівля неактуальна, проте у мирний час вона знову буде актуальною для замовника.

У такому разі замовник може просто перенести час розкриття тендерних пропозицій.

Внести зміни до тендерної документації можна винятково в частині дати розкриття тендерних пропозицій. Перенести розкриття можете на будь-який потрібний термін, а за потреби зможете зробити так ще раз.

PW_welcome_dz_webinar_29072024.jpg

З огляду на такі зміни оприлюдніть в ЕСЗ:
  • оновлену тендерну документацію;
  • перелік змін до тендерної документації.

    У переможця виникли проблеми з документами

    Може статися так, що закупівля перебуває на стадії укладання договору про закупівлю. Учасник, якого визначили переможцем, не може надати необхідні довідки, які вимагає тендерна документація від переможця. Однак він згоден укласти договір.

    На жаль, у цьому випадку Закон № 922 порядку дій не встановлює.

    Замовник може ухвалити рішення про відміну процедури закупівлі, а далі застосувати норми Постанови № 169.

    Окремі замовники у такому випадку погоджуються отримати від учасника гарантійного листа. Зважте: цей вихід не врегульований Законом № 922. Тож маєте одразу розуміти, що, можливо, потім доведеться пояснювати таке рішення та обґрунтовувати його доцільність в умовах воєнного стану.

    Фізично неможливо укласти договір

    Може статися так, що для укладення договору про закупівлю в учасника-переможця всі документи наявні, але фізично сторони не можуть його укласти.

    У цьому випадку замовник може:

    • відмінити процедуру закупівлі і застосувати Постанову № 169;
    • продовжити строк укладання договору до 60 днів.

      Якщо продовжуєте строк укладення договору про закупівлю, ураховуйте, що в ці 60 днів входять і перших 20 днів, що передбачені статтею 33 Закону № 922. Тобто загальний строк для укладання договору не може бути більше 60 днів.

      Продовження строку укладання договору про закупівлю зафіксуйте протоколом УО. Такий протокол не потрібно оприлюднювати в ЕСЗ.

      Договори за закупівлями, що розпочаті до введення військового стану УВАГА Для переговорної процедури закупівлі строк для укладення договору про закупівлю до 60 днів не продовжується



      зміст

      Статичний блок для статей

      Останні новини

      Усі новини

      Гарячі запитання

      Усі питання і відповіді