Протокол уповноваженої особи про внесення змін до договору: потрібен чи ні

UA RU
Оформлювати прийняті рішення протоколом уповноважену особу скеровує частина 10 статі 11 Закону № 922. Але чи потрібен протокол про внесення змін до договору, підписаний уповноваженою особою, з’ясуймо у статті.


У Законі про публічні закупівлі визначено, що істотні умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання до виконання зобов’язань сторонами в повному обсязі, крім випадків, регламентованих частиною 5 статті 41 цього Закону.

Частина 1 статті 10 Закону про публічні закупівлі встановлює, що замовник самостійно та безоплатно через авторизовані електронні майданчики оприлюднює в електронній системі, зокрема повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю та зміни до договору у випадках, передбачених частиною п’ятою статті 41 цього Закону — протягом трьох робочих днів з дня внесення змін.

Крім того, частина 7 статті 41 Закону наголошує: «У разі внесення змін до істотних умов договору про закупівлю у випадках, передбачених частиною п’ятою цієї статті, замовник обов’язково оприлюднює повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю».

При цьому Закон № 922 не містить вимоги оформлювати протокол внесення змін до договору.

Протокол уповноваженої особи про внесення змін до договору: потрібен чи ні

Як поділити обов’язки між кількома УО

Тобто, якщо керівник не поклав на уповноважену особу обов’язків щодо розгляду та прийняття рішень про можливість змінити істотні умови договору, то й оформляти протокол про внесення змін до договору про закупівлю не потрібно, оскільки прямої вимоги Закону немає.

Увага! У випадку, коли керівник поклав і закріпив внутрішнім документом (приміром, положенням про уповноважену особу) обов’язок УО розглядати та приймати рішення про можливість змінити істотні умови договору, протокол про внесення змін до договору про закупівлю буде обов’язковим.

Отже, шукати відповідь на запитання, чи потрібен протокол УО про внесення змін до договору, необхідно не лише в Законі, а й у внутрішніх документах установи/організації.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді