Реєстрація договору на закупівлю газу в Казначействі

UA RU
Автор
консультант з публічних закупівель, Полтава
Бюджетні, комунальні установи та організації наразі поспіхом проводять закупівлі природного газу на підставі рішення Експертної комісії з визначення рівнів та класів надзвичайних ситуацій ДСНС (протокол № 15/09-21 від 12.10.2021). Цим рішенням ситуацію, що виникла через відсутність постачання природного газу бюджетним установам, кваліфікували як надзвичайну ситуацію техногенного характеру державного рівня. Тож, як зареєструвати договір на газ в Казначействі?

Залежно від очікуваної вартості закупівлі у замовників є два шляхи для швидкої закупівлі газ:

1) переговорна процедура за пунктом 3 частини 2 статті 40 Закону № 922 — з огляду на те, що виникла нагальна потреба провести закупівлю у разі особливих економічних чи соціальних обставин, пов’язаних із негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, через які замовник не може дотримати строків для тендеру;

2) закупівля без використання ЕСЗ за пунктом 3 частини 7 статті 3 Закону № 922 — з огляду на те, що виникли об’єктивні обставини, через які замовник не може дотримати строків для спрощеної закупівлі.

Щоб допомогти замовникам провести такі закупівлі, ГК «Нафтогаз Трейдинг» оприлюднила порядок, алгоритм дій та зразки документів. Є з-поміж цих документів і проєкт договору про постачання природного газу.

Як сьогодні закупити природний газ➤ Експертні відповіді на запитання

За цим проєктом договору закупівля газу у постачальника можлива, якщо замовник придбаває газ до кінця 2022 року. Тобто договори, які бюджетні установи та організації укладатимуть із ГК «Нафтогаз Трейдинг», є довгостроковим. А це спричинює особливі вимоги до реєстрації договорів на газ в Казначействі.

Запитань виникає чимало: Як реєструвати довгострокове зобов’язання? Які документи потрібні, щоб зареєструвати договір на газ в Казначействі? Яку інформацію підготувати? Що контролюють казначеї? Ми підготували для вас відповіді

Алгоритм➤ Як зареєструвати в Казначействі договір про постачання газу

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді