Підтвердні документи для заключення договору з Нафтогаз Трейдингом

UA RU
Автор
консультант з публічних закупівель, експерт в бюджетній сфері
Експерт зорієнтує: як укласти договір про закупівлю природного газу з Нафтогаз Трейдингом на увесь опалювальний сезон 2024/2025 року; на що звернути увагу під час реєстрації бюджетних зобов’язань за таким договором. На допомогу — зразок оформлення календарного плану до довгострокового договору

Строк постачання природного газу ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» (далі — Нафтогаз Трейдинг) продовжили до 30.04.2025. Зміни про це КМУ вніс до Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії та бюджетним установам, затвердженого постановою КМУ від 19.07.2022 № 812 (далі — Постанова № 812).

У проєкті договору про закупівлю, який пропонує підписати Нафтогаз Трейдинг, термін дії договору в частині постачання природного газу визначений до 30.04.2025. Тобто, якщо замовник — бюджетна установа укладе договір у поточному 2024 році з терміном постачання до квітня 2025 року, такий договір за нормами бюджетного законодавства вважатимуть довгостроковим.

Розберемо, як правильно оформлювати довгостроковий договір та які можуть виникнути особливості під час реєстрації бюджетних зобов’язань й оплати за таким договором.

Коли можна укладати договір з Нафтогаз Трейдингом

Ринкова ціна за 1000 куб. метрів природного газу для непобутових споживачів, яку сьогодні пропонують різні газопостачальні компанії, орієнтовно становить 18—19 тис. грн. За такою ціною, наприклад, продають свій товар компанія «Газпостач», ТОВ «Ю-Газ».

Натомість Нафтогаз Трейдинг відповідно до Постанови № 812 пропонує постачання природного газу за ціною 16,55 тис. грн за 1000 куб. метрів. Тобто його ціна для замовників — найбільш економічно вигідна порівняно з ціною інших постачальників.

Замовники мають насамперед дотримати вимог Закону № 922 та Особливостей. Тому вони можуть укласти договір про закупівлю з Нафтогаз Трейдингом у порядку, як показуємо на Схемі.

Підтвердні документи для заключення договору з Нафтогаз Трейдингом

Однак, незалежно від очікуваної вартості закупівлі в замовника, одна з вимог Нафтогаз Трейдингу — укладати договір з терміном постачання до 30.04.2025.

Розберемо, що це означає для замовників і як оформити підтвердні документи, щоб зареєструвати бюджетні зобов’язання за вимогами бюджетного законодавства.

Реєстрація договору на закупівлю газу

Календарний план газ

Календарний план передусім потрібний замовнику, щоб підтвердити суму бюджетного зобов’язання на поточний бюджетний рік. Скачайте зразок від експерта

Підтвердні документи для заключення договору з Нафтогаз Трейдингом

Скачати зразок



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді