Кабмін розширив перелік видатків другої черги

Уряд доповнив перелік видатків бюджетів в умовах воєнного стану

Вебінар від журналу Держзакупівлі

Запис вебінару про закупівлю ліків в е-каталозі

За рішенням КМУ, 19 травня 2023 року внесено зміни до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

Доповнено перелік видатків, за якими здійснюється відкриття асигнувань загального фонду державного бюджету. Додано видатки на відновлення діяльності військових адміністрацій окупованих територій та територій, на яких ведуться бойові дії, які переміщені з таких територій, та військових адміністрацій деокупованих територій.

Також розширено перелік видатків другої черги, за якими здійснюються платежі за дорученнями клієнтів з урахуванням ресурсної забезпеченості єдиного казначейського рахунка. Віднесено до пріоритетних витрати місцевих бюджетів витрати на розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на депозитах за умови придбання державних цінних паперів на суму в розмірі 50 відсотків загального обсягу коштів, які розміщуються на депозитах.

Нагадаємо, раніше Уряд доповнив перелік видатків другої черги 23 грудня 2022 року.

Джерело: телеграм-канал Тараса Мельничука

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Договір про закупівлю за державний кошт

Договори, фінансові зобов’язання в яких виконуються за рахунок бюджетних коштів, відрізняються від звичайних господарських договорів не лише наявністю відповідних процедур, що передують укладанню, але й порядком оплати виконаних господарських зобов’язань. Розглянемо основні умови, дотримання яких дозволить знизити ризики непорозуміння з Державною казначейською службою України та відповідно убезпечить від штучної затримки платежів за виконані договірні зобов’язання.
157

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13371

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді