КЕП чи ЕПЦ для оприлюднення інформації про закупівлю після 07.11.2020

Автор
експерт, консультант з публічних закупівель в будівництві, Київ

✔️ Готуємось до тестування від Мінекономіки

Користувачі електронних довірчих послуг не можуть використовувати ЕЦП та посилений сертифікат відкритого ключа, що його підтверджує, як КЕП та кваліфікований сертифікат електронного підпису після 7 листопада 2020 року.

Закон № 922

Тож після внесення інформації про закупівлю в електронні поля, на неї слід накладати кваліфікований електронний підпис посадової особи (п. 2 Порядку № 1082). Цієї вимоги мають дотримувати замовники/ЦЗО/учасники/постачальники/органи оскарження/органи держфінконтролю, коли розміщують інформацію в ЕСЗ.

КЕП чи ЕПЦ для оприлюднення інформації про закупівлю після 07.11.2020

КЕП у публічних закупівлях: що необхідно знати

Ураховуйте також, що органи держвлади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації державної форми власності, державні реєстратори, нотаріуси та інші суб’єкти, уповноважені державою на здійснення функцій державного реєстратора, мають застосовувати лише засоби КЕП чи печатки, які мають вбудовані апаратно-програмні засоби, що забезпечують захист записаних на них даних від несанкціонованого доступу, безпосереднього ознайомлення із значенням параметрів особистих ключів та їх копіювання.

Джерело: Закон України «Про електронні довірчі послуги» від 05.10.2017 № 2155-VIII

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Недостовірна інформація у тендерній пропозиції: як діяти замовнику

Особливості передбачають право замовника відхилити учасника/переможця, тендерна пропозиція якого містить недостовірну інформацію. Пояснимо, яка недостовірна інформація є суттєвою для визначення результатів торгів та як її підтвердити
1445

Тендерна документація зразок

Шукаєте зразок тендерної документації, що відповідає чинному закупівельному законодавству? Тримайте готові зразки від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
8116

Нецінові критерії закупівлі

Реалізація принципу ефективності публічних закупівель знаходить відображення у можливості оголошення закупівлі, у якій братиметься до уваги не тільки ціна пропозиції, але й інші фактори. У консультації розглянемо, що таке приведена ціна та коли можна застосувати нецінові критерії закупівель
1993

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді