10 років Держзакупівлям: історія і досягнення

Автор
головний редактор порталу «Держзакупівлі»
Із нагоди ювілею журналу «Держзакупівлі» ми вирішили пригадати, якими були для нас ці 10 років, і поділитися з вами. Цікаво, яким все було декаду тому?

10 років тому вийшов перший номер журналу «Держзакупівлі». І відтоді розпочалася закупівельна історія у Цифровому видавництві Експертус.

За 10 років ми стали своєрідним закупівельним холдингом. Створюємо не лише журнал, а й експертно-правову систему «Експертус Держзакупівлі», Вищу школу Закупівельника та портал «Держзакупівлі».

Пропоную разом пригадати цей період, трошки поностальгувати за колишнім життям і впевнитися, що зараз ми все робимо правильно.

Із чого все почалося

Розпочалося все 2013 року. Журнал «Держзакупівлі» зародився й розвивався в унісон із державними закупівлями в країні. Водночас урядовці, громадськість і бізнес створювали тоді систему електронних закупівель. Офіційно Prozorro презентували в лютому 2015 року, а 25 грудня 2015 року ВРУ ухвалила новий Закон «Про публічні закупівлі». Старі паперові державні закупівлі перейшли в нові прозорі і відкриті публічні. 

Наш журнал — вже очевидець усіх цих історичних подій — набув у 2015 році статусу електронного. Двоступеневі торги, забезпечення пропозицій конкурсних торгів, допорогові електронні держзакупівлі — на такі теми ми писали тоді. А тепер, коли оглядаємося, розуміємо, який довгий шлях пройшли.

10 років Держзакупівлям: історія і досягненняПерший головний редактор журналу Росіна Старчук

10 років Держзакупівлям: історія і досягненняТеперішній головний редактор журналу Світлана Губенко

Навчання (а для нас — викладання) онлайн

Публічні закупівлі продовжували вдосконалюватися — розвивалися і ми. Пандемічний квітень 2020-го став трансформаційним для всього світу. А для закупівельників України цей період співпав із ще однією знаковою подією — набула чинності нова редакція Закону «Про публічні закупівлі». Зміни буквально посипалися і їх потрібно було терміново опановувати. Саме тоді ми заснували Вищу школу Закупівельника, яка забезпечила онлайн-навчання для уповноважених осіб у сфері публічних закупівель.

З 2020-го і до сьогодні наша школа часто змінюється — ми додаємо осучаснений функціонал на навчальну платформу, актуалізовуємо і створюємо нові програми.

10 років Держзакупівлям: історія і досягненняБекстейдж із запису відеолекцій для Вищої школи Закупівельника

Проте головне все одно залишається незмінним — «плюси» дистанційного навчання, як-от безпека, економія часу, можливість навчатися у лідерів закупівельної сфери з будь-якої точки світу, офіційний сертифікат про підвищення професійних компетенцій від Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.

Нові продукти і діджиталізація

У лютому 2021 року наша компанія запустила новий електронний продукт — експертно-правову систему «Експертус Держзакупівлі».

Ми обробили запити читачів і виявили, що розпорошуватися на безліч видань і блукати інтернетом в пошуках актуальних даних значно ускладнює робочу рутину. Закупівельникам не вистачало однієї стабільної і зручної платформи, де можна і робочу ситуацію почитати, і новини переглянути, і робочі питання вирішити, і порадитися з експертами. Система «Експертус Держзакупівлі» легко відповідає всім цим запитам.

Сьогодні система налічує понад 5 тисяч готових рішень робочих ситуацій зі зразками потрібних документів, сервіси і нормативні документи. Це справжнє багатство для закупівельника! У пригоді стануть і поради експертів, як організувати роботу з контрагентами, спілкуватися з перевіряльниками та колегами. Маєте також можливість оперативно отримувати персональні консультації через онлайн-помічника.

Тоді ж, узимку 2021 року, стартував іще один продукт — портал «Держзакупівлі». Тут ми працюємо над тим, щоб статті наших експертів потрапляли на перші позиції у видачі Google. У такий спосіб ви отримуєте інформацію з надійного джерела, коли шукаєте через інтернет.

Паралельно організовуємо активності на нашій фейсбук-сторінці. Тут ви можете обговорити з колегами останні події у світі закупівель. Приєднуйтесь!

Семінари і вебінари

Увесь цей час ми проводили власні семінари та вебінари для закупівельників.
Щонайменше двічі на місяць наші передплатники беруть участь у безкоштовних вебінарах. Такі заходи допомагають закупівельникам розв’язувати поточні практичні питання, підвищувати рівень кваліфікації, збагачувати свій досвід. А влітку організовуємо виїзні семінари, які поєднуємо з відпочинком у колі однодумців.

10 років Держзакупівлям: історія і досягненняСемінар для головбухів і закупівельників у Східниці (липень, 2023)

Куди рухаємося далі

Ні пандемія COVID-19, ні повномасштабне вторгнення, ні блекаути не змусили нас припинити роботу. Ми, як і раніше, випускаємо журнал «Держзакупівлі», готуємо нові програми для Вищої школи Закупівельника, пишемо консультації й відповідаємо на запитання читачів у системі «Експертус Держзакупівлі». Єдине, що із серпня 2022-го працюємо в новій компанії — Цифрове видавництво Експертус.

Уже цього місяця ми презентуємо вам нову програму онлайн-школи — «Закупівлі ліків та медвиробів», оновлений сервіс, книгу про закупівлі за запитом пропозицій постачальників. На вас чекає зустріч зі знаковими експертами на святковому марафоні вебінарів. А 7 грудня запрошуємо стати учасником Всеукраїнського форуму закупівельників — 2023 «Закриваємо рік та готуємося до нових закупівель» (Київ, офлайн формат).

10 років — це і підсумки, і старт нових починань. Дякуємо, що ви з нами! До зустрічі у наших продуктах! Все буде Україна.

»

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді