Як уповноваженій особі вберегтися від зайвих штрафів?

Як уповноваженій особі вберегтися від зайвих штрафів?

Рішення про внесення змін до договору про закупівлю шляхом підписання додаткової угоди приймає замовник (керівник підприємства), оприлюднити цю додаткову угоду — обов’язок уповноваженої особи.

Зміна істотних умов договору про закупівлю: коли дозволяє закон

Відповідно до ч. 3 ст. 164-14 КУпАП внесення змін до істотних умов договору про закупівлю у випадках, не передбачених законом тягнуть за собою накладення штрафу на службових (посадових), уповноважених осіб замовника від тисячі п’ятсот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Хто все ж таки має відповідати за неправомірне внесення змін до істотних умов договору, та як уповноваженій особі вберегтися від зайвих штрафів?

Маємо відеовідповідь від консультантки з публічних закупівель Ярослави Дуброви.

Більше роз'яснень на актуальні запитання замовників від пані Ярослави знайдете у записі вебінару «Практика закупівель — 2021: бліц-відповіді на запитання закупівельників».

Також встигніть зареєструватися на безплатний фаховий вебінар 12 травня «Відхиляємо учасника процедури закупівель без порушень».

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вебінари з публічних закупівель: анонс

Відмічайте у робочому календарі безплатні заходи у сфері публічних закупівель. Реєструйтеся та готуйте свої запитання до лекторів. По закінченню заходу отримаєте сертифікат про пройдене навчання
1119

Навчання з публічних закупівель 2024

Навчання уповноважених осіб у сфері публічних закупівель особливо затребуване у 2024 році. Законодавство під час воєнного стану зазнає змін чи не щомісяця, а відповідальність все ж така висока, штрафи «кусючі». Щоб підвищити свою кваліфікацію закупівельника та уникнути «грошових покарань», оберіть онлайн навчання з публічних закупівель, що найбільше відповідає вашим вимогам. Які є варіанти – розповідаємо
19410

Закриваєте 2023-й закупівельний рік? Проконсультуйтеся в експертів, як діяти без помилок і порушень

Шановні закупівельники! Запрошуємо вас на зустріч зі знаковими експертами. 7 грудня відбудеться Всеукраїнський форум закупівельників — 2023 «Закриваємо рік та готуємося до нових закупівель»
813

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді